Pastor: Rekonstrukcija vlade je demagogija

Šef poslaničkog kluba manjina u Skupštini Srbije i funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor ocenio je da, posle rekonstrukcije, Vlada Srbije neće biti ni efikasnija ni racionalnija i da je ceo taj proces teška demagogija.

Šef poslaničkog kluba manjina u Skupštini Srbije i funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor ocenio je da posle rekonstrukcije Vlada Srbije neće biti ni efikasnija ni racionalnija i da je ceo taj proces teška demagogija.

Pastor je na tribini Vojvođanskog kluba rekao da će poslanici SVM podržati predlog rekonstrukcije jer smatraju da je to u većem interesu građana Vojvodine nego da se ide u prevremene izbore. "Ova vlada, ukoliko želi da u oktobru dobije pozitivno mišljenje Evropske komisije o napretku Srbije ka EU, mora da vrati imovinu i prihode Pokrajini i lokalnim samoupravama”, objasnio je Pastor.

Prema njegovim rečima, to je Vojvođanima jedina šansa i "zato ćemo glasati za rekonstrukciju Vlade". Ako bismo imali vanredne izbore, dodao je, svi ti zakoni, kao i pitanje restitucije i druga pitanja bili bi odloženi za najmanje godinu, što bi bila veća šteta nego sada podržati Vladu. On je istakao da je Srbija visoko centralizovana država i poslednja zemlja u Evropi u kojoj pokrajinama, gradovima i opštinama nije vraćena imovina, uz opasku da to "nije normalno".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija