Cena krompira skače zbog ekstraprofita

Razlog za "divljanje" cena krompira na srpskom tržištu nije značajniji pad proizvodnje ili povećan izvoz, već pokušaj trgovaca i nakupaca da ostvare ekstraprofit i delimično potreba proizvođača da obezbede sredstva za novu setvu, izjavio je saradnik u Centru za naučnoistraživački rad Privredne komore Srbije Vojislav Stanković.

Razlog za "divljanje" cena krompira na srpskom tržištu nije značajniji pad proizvodnje ili povećan izvoz, već pokušaj trgovaca i nakupaca da ostvare ekstraprofit i delimično potreba proizvođača da obezbede sredstva za novu setvu, izjavio je danas saradnik u Centru za naučnoistraživački rad Privredne komore Srbije Vojislav Stanković.

On je ocenio da apsolutno nema razloga za strah od nestašice krompira na tržištu Srbije, jer tog proizvoda ima dovoljno i za potrošnju i industrijsku preradu, uz opasku da će "ova visoka cena protutnjati i neće se dugo zadržati".

Cena krompira u pojedinim gradovima trenutno se kreće i iznad 120 dinara po kilogramu, a u istom periodu prošle godine krompir se prodavao po ceni od 30 do 50 dinara.

  • Stari Grad

    11.03.2011 15:49
    Krompir (koji inače uspeva u vojvodini) - 120 din.
    Kiwi (koji nešto slabije uspeva ovde) - 90 din.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.