Lovac upucao lovca

Zoran Pajović (37) iz sela Kaona, opština Lučani, osumnjičen je i priveden zbog osnovane sumnje da je u lovu nehotice ubio Radomira Dragićevića (51) iz sela Gornji Dubac.
Zoran Pajović (37) iz sela Kaona, opština Lučani, osumnjičen je i priveden zbog osnovane sumnje da je u lovu nehotice ubio Radomira Dragićevića (51) iz sela Gornji Dubac.

Do nesreće je došlo tokom lova u sredu popodne, kada je zalutali metak umesto usmrtio Dragićevića. Naime, Pajović i Dragićević su u četvrtak popodne sa još jednim prijateljem, krenuli u lov iako za to nisu imali potrebne dozvole.

Osumnjičeni Pajović je u mestu zvanom Mali potok iz karabina ispalio metak pokušavajući da ubije divlju svinju. Međutim metak je pogodio Dragićevića koji se tom trenutku nalazio u neposrednoj blizini, takođe pokušavajući da ustreli istu životinju. Dragićević je podlegao povredama na licu mesta.

Dva druga u popodne krenula u lov na divlju svinju. U jednom trenutku su se podelili i uputili u suprotnim pravcima. Bili su udaljeni oko 150 metara jedan od drugog kada su čuli da se životinja kreće. Prvi je pucao Dragićević. Ispalio je metak i najverovatnije oborio životinju. U tom trenutku Pajović je, navodno, spustio karabin na zemlju, a u trenutku mu se učinilo da neko ide prema njemu, video je senku, podigao pušku i opalio. Tek kada je prišao shvatio je šta se dogodilo.

Osumnjičeni Pajović tereti se i za krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja, kao i nezakonit lov. On će, uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Čačku, koji je naložio i obdukcija tela stradalog Dragičevića.

  • Sima

    12.03.2011 20:50
    Kod nas u selu...
    ... kad neko nekog mrzi, samo ga pozove u lov i drm!
  • Andro

    12.03.2011 14:50
    !
    Ne mogu vam opisati koliko me ovakve vesti raduju!
  • jazavac

    12.03.2011 01:20
    jel vepar? jeste veprina je ima trista kila...
    ubistvo u lovu ne podleze krivicnom zakonu, sve se to vodi kao nesretan slucaj! u nas u selu kad neko nekog mrzi samo ga pozove u lov i DZMMMM.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.