U ponedeljak izbor novih ministara

Skupština Srbije izabraće u ponedeljak nove ministre u okviru rekonstrukcije Vlade Srbije.
Skupština Srbije izabraće u ponedeljak nove ministre u okviru rekonstrukcije Vlade Srbije.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović je rekla da će na sednici Skupštine u ponedeljak prvo biti konstatovane ostavke ministara, a potom će biti izabrani novi članovi Vlade Srbije.

Đukić Dejanovićeva je rekla da su u Skupštinu stigle ostavke 14 ministara i da će se te ostavke konstatovati na sednici u ponedeljak koja će početi u 10 sati.  "Kako su mi najpre stigle ostavke ministara negde oko 16 sati, planirala sam da u sklopu tekuće sednice koju sam zakazala za 10 sati, obavestim poslanike o ostavkama ministara koje su stigle i da konstatujemo te ostavke", rekla je predsednica.

Đukić Dejanovićeva je rekla da je u Skupštinu oko 17 sati stigao i dopis premijera Mirka Cvetkovića sa predlozima novih ministara.

"Za (ponedeljak u) 11 sati sam zakazala sednicu sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda, a to je izbor članova Vlade i polaganje zakletve. Tu sednicu ćemo početi od 11, pa dok je ne završimo", rekla je Đukić Dejanovićeva agenciji Beta.

Skupština Srbije usvojila je ranije danas izmene Zakona o Vladi i Zakon o ministarstvima koji će omogućiti rekonstrukciju Vlade. Nova Vlada Srbije imaće 17 ministara i 21 člana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.