Antiromski grafit na kući aktivistkinje u Zrenjaninu

Na porodičnoj kući Dobrile Nikolić, koordinatorke za romska pitanja u Zrenjaninu, tokom noći je ispisan grafit "Smrt ciganima političarima".

Na porodičnoj kući Dobrile Nikolić, koordinatorke za romska pitanja u Zrenjaninu, tokom noći je ispisan grafit "Smrt ciganima političarima".

Dobrila Nikolić rekla je da joj nije poznato zbog čega je došlo do incidenta. "Nije mi jasno ko je to mogao da učini, moj zadatak jeste da se borim za Rome, njihove žene, decu, obrazovanje i zdravstvo i zaista se trudim da im pomognem, a na kraju evo šta sam dobila", izjavila je Dobrila Nikolić za agenciju Beta.

Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov pozvao je danas nadležne da što pre otkriju i kazne počinioce.

Porodicu Dobrile Nikolić obišao je Predrag Jeremić, zamenik predsednika Skupštine grada koji je ocenio da je rasizam društvena bolest protiv koje se treba boriti svakog dana.

Prema njegovim rečima, žalosno je što su ispisivanja rasističkih i nacionalističkih poruka sve učestalija u Zrenjaninu.

  • @Anonimus - 1:

    15.03.2011 08:35
    Цитираћу коментар вашег Војвођанина sale-ta novosadjanin-a којим се демантује ово ваше улепшавање истих.

    sale novosadjanin:
    ''niti sam protiv svih pridoslih... jesam za to da se oni kojima VOJVODINA nije u srcu otsele odavde...''


  • 14.03.2011 20:12
    1
    Ovakvo sikaniranje Roma i drugih nacionalnih manjina u nasoj Vojvodini nikada nije bilo,to NE RADE Vojvodjani i nikada nisu bili takvi niti ce Vojvodjanin biti takavi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.