Otvoren Virtuelni muzej Zorana Đinđića

Virtuelni muzej Zorana Đinđića, prvi takve vrste u Srbiji, večeras je u beogradskom Domu omladine svečano otvorio predsednik Srbije Boris Tadić.

Virtuelni muzej Zorana Đinđića, prvi takve vrste u Srbiji, večeras je u beogradskom Domu omladine svečano otvorio predsednik Srbije Boris Tadić.

Muzej prikazuje sedam perioda u životu ubijenog srpskog premijera, a osim ličnih predmeta koje je nosio u vreme atentata, privatnih fotografija i beležnica, muzejska postavka obuhvata ekskluzivne informacije i dokumenta koje svedoče o životu, radu i viziji ubijenog srpskog premijera.

Posetioci muzeja imaće uvid u celokupnu Đinđićevu biblioteku i pisanu građu koja se čuva u Arhivu Srbije, kao i uvid u njegove naučne i stručne radove.

Osim ličnih dokumenata i privatnih fotografija, predmeta i beleški, u delu muzeja nalaze se i video snimci, audio zapisi sa sednica Vlada, kao i njegovi govori i citati, a poseban deo predstavljaju virtuelne 3D ture radnih prostora u kojima je boravio, kao gradonačelnik Beograda i kao predsednik vlade Srbije, piše Blic.

  • Mirko

    15.03.2011 20:31
    virtuelni muzej
    Pa ovaj sajt ni ne radi kako treba.

    Propade premijera sajta ubijenog premijera.

    Ćirilica i latinica pomešani,
    Unity player ne učitava model,
    fancybox ne pokazuje slike,
    gužva sadržaja....

    Valjda ce to popraviti.
    Pitam se zašto se uopšte puštaju u javnost sajtovi koji nisu testirani.

    Ideja je sjajna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija