Srbija okružena nuklearkama

Srbija u svom bliskom okruženju ima 15 nuklearnih elektrana koje predstavljaju veliku potencijalnu opasnost od eventualne katastrofe.

Srbija u svom bliskom okruženju ima 15 nuklearnih elektrana koje predstavljaju veliku potencijalnu opasnost od eventualne katastrofe.

Svaka havarija koja bi se dogodila na atomskim centralama u okruženju, vrlo brzo bi se, najviše za sat, osetila u Srbiji noseći sa sobom i sve posledice koje jedan nuklearni incident može da proizvede, piše Blic.

Iako stručnjaci tvrde da razloga za veliku zabrinutost nema, činjenica je da je nuklearna katastrofa u Japanu podstakla čitavu Evropu na preispitivanje stavova o korišćenju nuklearne energije.

Situacija u Japanu nakon zemljotresa pokrenula je razmišljanja javnosti i u Srbiji kakva opasnost nam preti od korišćenja nuklearne energije. Za nas bi, međutim, tvrde stručnjaci, razmišljanja o gradnji atomske centrale trebalo da budu tek u 20-godišnjem planu, kad iscrpimo druge vidove energije.

  • 16.03.2011 22:35
    KO kaze da Srbi nece nuklearku? Prodali bi se za dobar auto! Ne ucimo na tudjim greskama to je vec sasvim jasno!
  • Uncut

    16.03.2011 19:26
    Imamo i mi konje...
    Nama ne treba ju kojekakve nuklearke...mi imamo nasu Vladu...
  • Ceca

    16.03.2011 09:53
    Niste ni puteve izgradili, ostavite se nuklearki. Hocemo li je izgraditi novcem gradana, pa prodati za simbolican evro nekom od rodbine? Ako je suditi po cenama struje i plateznoj moci gradana, struje ce preostajati sve vise za izvoz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.