Danas ističe rok za prodaju akcija NIS-a

U podne ističe rok za sve akcionare NIS-a da svoje deonice prodaju "Gaspromnjeftu" po garantovanoj ceni od 4,8 evra, odnosno najmanje 506,48 dinara.
U podne ističe rok za sve akcionare NIS-a da svoje deonice prodaju "Gaspromnjeftu" po garantovanoj ceni od 4,8 evra, odnosno najmanje 506,48 dinara.

"Gaspromnjeft" dao je ponudu za preuzimanje 19,12 odsto koje se nalaze u posedu građana i bivših i sadašnjih zaposlenih u Naftnoj industriji Srbije.

Ipak, gužve u poštama Srbije počele su da se stvaraju tek u danima pred istek roka. Više od 100 hiljada građana odlučilo je da svoje akcije unovči po ceni koju je dogovorila Vlada Srbije pri prodaji NIS-a. Zanimljivo je da su građani poslednjih dana trgovali akcijama NIS-a i na Beogradskoj berzi čime su, kako kaže Miroslav Radaković iz "Sinteza investa", iznenadili brokere i oborili cenu na 490 dinara po akciji.
"Otprilike nekoliko procenata je cena oslabila od momenta kada je ostalo svega tri dana do okončanja ponude. Otprilike, prema nekim preliminarnim procenama, preko pet procenata građana je prodalo svoje akcije na berzi. Dakle, mimo ponude za preuzimanje. Koliko će se deponovati, to je još neizvesno za procenjivanje", kaže Radaković za B92.

"Ono što se može očekivati posle 12 časova je nastavak slabljenja cene potpomognut, dakle, svetskom globalnom krizom i ovim katastrofičnim, da kažemo, dešavanjima u Japanu. Ali ono što treba da ohrabri građane koji se nisu odazvali ponudi za preuzimanje NIS-a, da će definitivno u perspektivi, naša procena je, cena rasti. Shodno tome, savetujem da ipak zadrže akciju u svom portfelju", poručuje on.

Akcije NIS-a na Berzi su najvišu vrednost od 550 dinara dostigle prvog dana kada su se našle u prometu - 30. avgusta prošle godine da bi ubrzo, u septembru, dostigle svoj minimum sa cenom od 442 dinara po akciji.

  • 16.03.2011 07:49
    sta ce biti ako....
    Sta ce biti sa akcijama gradjana koji ne prodaju svoje akcije, da li ce se izmisliti neki novi zakon ili uredba i po tim novim pravilima da se ODUZMU akcije jer gradjani nisu na vreme PRODALI svoje akcije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.