Preko 162 hiljade građana prodalo akcije NIS-a

Ruski Gaspromnjeft zatvorio je ponudu za preuzimanje akcija NIS od malih akcionara, a naloge za prodaju dalo je 162.480 građana.

Ruski Gaspromnjeft zatvorio je ponudu za preuzimanje akcija NIS od malih akcionara, a naloge za prodaju dalo je 162.480 građana. To je oko tri odsto građana koji su besplatno dobili akcije.

Kako su kazali u Pošti Srbije, građani su u proseku davali dnevno od 3.000 do 4.000 naloga, a u posledna tri dana poraslo je interesovanje, tako da je u sredu dato 23.400 naloga. Prvog dana ponude, 31. januara dato je oko 50.000 naloga za prodaju akcija.

U Naftnoj industriji Srbije kažu da će Gaspromnjeft u skladu sa srpskim zakonima objaviti podatke o broju preuzetih akcija dan nakon saldiranja podataka, odnosno 22. marta.

Mali akcionari koji su odlučili da zadrže akcije NIS-a moći će i posle zatvaranja ponude Gaspromnjefta da ih prodaju na berzi.

Trenutno nisu dostupni podaci o tome koliki broj akcija prodat u ponudi Gaspromnjefta, jer se ne zna da li se nalozi u Pošti Srbije odnose na prodaju po svih pet akcija koje su dobili građani, a bivši i sadašnji zaposleni u NIS-u su naloge za prodaju akcija davali preko brokerskih kuća.To je oko tri odsto građana koji su besplatno dobili akcije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.