Prosvetari nastavljaju pregovore

U Vladi Srbije danas će biti nastavljeni pregovori sa sindikatima prosvete o materijalnom položaju zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, prekinuti polovinom februara.

U Vladi Srbije danas će biti nastavljeni pregovori sa sindikatima prosvete o materijalnom položaju zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, prekinuti polovinom februara.

Sindikate je na razgovore pozvao ministar prosvete i nauke Žarko Obradović, u dogovoru sa predsednikom Vlade Mirkom Cvetkovićem, rekao je predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković. Razgovori počinju u 15 sati, a sindikati su u ponedeljak od ministra Obradovića zatražili nastavak pregovora o materijalnom položaju zaposlenih i vraćanju dostojanstva profesiji, a pomoć u obnavljanju pregovaračkog procesa zatražili su i od predsednika Srbije Borisa Tadića.

Sindikati su, osim zahteva za obnavljanje pregovora, najavili i da će 25. marta organizovati protestni miting u Beogradu i potpunu obustavu rada ukoliko im bude umanjen drugi deo februarske zarade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.