Blokirano funkcionisanje Vojvodine

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je da je funkcionisanje pokrajine trenutno blokirano, jer još nije rešeno pitanje finansiranja nadležnosti njene administracije, niti je Vojvodini vraćena imovina.

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je da je funkcionisanje pokrajine trenutno blokirano, jer još nije rešeno pitanje finansiranja nadležnosti njene administracije, niti je Vojvodini vraćena imovina.

Kostreš je najavio da će predstavnici LSV za nekoliko dana sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem razgovarati o hitnom donošenju zakona o vraćanju imovine i izvornih prihoda pokrajine. "Donošenje ovih zakona ne samo da je ustavna obaveza republičkog parlamenta, već su oni veoma važni i za evropske integracije Srbije", naveo je Kostreš.

Precizirao je da će njegova stranka tražiti da Vojvodini bude vraćeno sve ono što joj je u vreme režima Slobodana Miloševića oduzeto, odnosno železnica, pošta, telekom, putevi, elektroprivreda, kao i sva imovina kojom je vojvođanska administracija upravljala pre 1988. godine. On je najavio i da će LSV tražiti i da Vojvodina bude obeštećena "zbog poklanjanja naftne industrije Rusima", a ponovio je da se LSV zalaže i za formiranje policijske uprave za pokrajinu, zbog specifičnosti Vojvodine, njene multietičnosti i multijezičnosti, kao i zbog povećanja efikasnosti policije.

  • Keni

    18.03.2011 09:12
    prestanite vise
    Alo bre, ima li neko da vama u LSV kaze da je glavni problem u Vojvodini nezaposlenost?
  • 18.03.2011 01:01
    Ta nemojte kasti
    Sta ste do sada radili u skupstini? Spavali, pa ste se setili pred izbore da treba nesto promeniti u unistenoj Vojvodini. Gotovo, vise vam ne verujem. Trudicu se da napredujem na mikro planu kako bih sto pre skupila novce da odem iz ovog "blagostanja" punog mulja.
  • Dejan

    17.03.2011 21:47
    Uznemireni LSV
    Daleko smo mi šmkavče od EU!
    OK, možda nekih sat vremena vožnje boljim automobilom.
    Nema dete novaca, pa bi da se mal'ko opari?
    Idu izbori, pa bi trebalo opet napuniti stranačku kasicu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.