Treća žrtva otrovne rakije

Otrovna rakija subotičkog proizvođača "Skaid" odnela je najverovatnije i treću žrtvu. Tužilaštvo preduzima opsežne radnje i mere na rasvetljavanju okolnosti uzroka smrti osoba koje su konzumirale rakiju.

Otrovna rakija subotičkog proizvođača "Skaid" odnela je najverovatnije i treću žrtvu. Tužilaštvo preduzima opsežne radnje i mere na rasvetljavanju okolnosti uzroka smrti osoba koje su konzumirale rakiju.

Još jedna osoba preminula je najverovatnije zbog konzumiranja otrovne rakije subotičkog proizvođača "Skaid". Na osnovu prvih analiza obdukcije na sudskoj medicini u Nišu postoji osnovana sumnja da je muškarac star 52 godine iz Crne Trave preminuo od trovanja metanolom.

Prethodno je obdukcijom tela Zorana Milkića iz Novog sela kod Niša, koji je preminuo 12. marta, utvrđeno da je metil alkohol uzrok smrti, dok se istražuje i uzrok smrti T. I. iz Ruskog Krstura kod Kule koji je, takođe, pio rakiju.

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede i policija u protekla dva dana kontrolisali su više od 70 proizvođača, veletrgovina i trgovina u Srbiji i do sada je iz prodaje isključeno 2.643 litara nebezbedne rakije.

Inspektori su kontrolisali prodajne objekte u Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Smederevu, Čačaku, Kraljevu, Aleksandrovcu, Kruševacu, Zaječaru, Nišu, Prokuplju, Pirotu i Leskovcu.

Ministarstvo je ponovo uputilo apel građanima da ne kupuju i ne konzumiraju proizvode "Skaid" proizvođača: šljivovicu prepečenicu od 0.5 litara jačine 50 procenata, šljivovicu prepečenicu od 1 litar jačine 50 procenata i lozovaču od 0.5 litara jačine 40 procenta u plastičnim bocama, jer su opasne po ljudsko zdravlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.