Kraj jednodnevne Putinomanije

Obilaskom Hrama svetog Save, nakon odgledane fudbalske utakmice na Marakani, ruski premijer Vladimir Putin je završio jednodnevnu posetu Beogradu.

Obilaskom Hrama svetog Save, nakon odgledane fudbalske utakmice na Marakani, ruski premijer Vladimir Putin je završio jednodnevnu posetu Beogradu.

Putin je na stadion došao u 52. minutu, praćen premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, a utakmica je u tom trenutku prekinuta. Premijer Rusije je pozdravljen burnim ovacijama i bakljadom na severnoj tribini. Šef ruske vlade otpozdravio je srpskim navijačima podizanjem tri prsta. Domaći navijači počeli su tada da pevaju melodiju ruske pesme "Kaljinka", upalili su baklje i razvili pozdravne parole na ruskom. Putin se preko ograde lože rukovao sa pojedinim navijačima i potpisivao kartone sa njegovim likom, koji su deljeni na ulazu na stadion.

Patrijarh srpski Irinej uručio je Orden Svetog Save Prvog stepena Putinu, izrazivši istovremeno tople reči dobrodošlice.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da Srbija i Rusija, bez obzira na veličinu i ekonomsku moć, jedna drugu smatraju za partnera, a da će poseta premijera Rusije Vladimira Putina dati nov, još snažniji impuls daljem razvoju ekonomskih odnosa dveju država.
Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da je ruskom premijeru predložio da se saradnja Srbije i Rusije proširi i na automobilsku industriju i da Rusija preko neke svoje firme bude suvlasnik kompanije “Fijat automobili Srbija”.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je da je ruski premijer Vladimir Putin preneo poslanicima da Srbija ima pravo da odluči kojim će putem ići, ali da će Rusija, ukoliko Srbija bude ušla u NATO pakt i bude u njoj razmešten raketni štit, biti prisiljena da svoje potencijale usmeri na teritoriju Srbije.

Dolazak premijera Rusije Vladimira Putina pred zdanje Doma narodne skupštine, nešto pre 17 sati, pozdravilo je nekoliko stotina građana okupljenih u parku, pored zgrade parlamenta, uzvicima dobrodošlice i aplauzom.

Ruski premijer rekao je da će Rusija i u budućnosti ostati saveznik Srbije po pitanju Kosova polazeći od Rezolucije SB UN i istakao da evropska orijentacija Srbije Rusiju ni najmanje ne uznemirava i ne brine. Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je, u zajedničkom obraćanju sa ruskim premijerom Vladimirom Putinom, da je strateški cilj Srbije Evropska unija, ali da Beograd nikada neće prenebregnuti suštinske veze sa Rusijom.

U prisustvu premijera Rusije i Srbije Vladimira Putina i Mirka Cvetkovića potpisana su četiri sporazuma: sporazum o saradnji Beograda i kompanije "OADinter rao", sporazum o saradnji u oblasti turizma, sporazum o naučno-tehničkoj saradnji u obrazovanju i sporazum o drumskom saobraćaju.

  • Сремац

    24.03.2011 09:37
    ПУТИН ПОДВУКАО ЦРТУ
    Добро ће бити једино ако је ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПОДВУКАО ЦРТУ !
  • MarkoNS

    24.03.2011 07:20
    Užas
    Šta reći nego užas!!! Ljudi očigledno ne poznaju istoriju, pa se zato kunu u licemernu Majku Rusiju. E moja Srbijo, međ' šljivama i međ' svinjama.
  • janko

    24.03.2011 04:27
    nas i rusa 200 miliona.
    S(rbija), R(usija)B(elorusija)I JA (Putin)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.