Ubila čoveka zbog mobilnog

Okrivljenima za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom, Novosađanima Jelisaveti N. (1961) i Zoranu M. (1972), koji se terete da su brutalno prebili Vojislava Simonova (1945), određen je pritvor posle višesatnog saslušanja u novosadskom Višem sudu.
Okrivljenima za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom, Novosađanima Jelisaveti N. (1961) i Zoranu M. (1972), koji se terete da su brutalno prebili Vojislava Simonova (1945), određen je pritvor posle višesatnog saslušanja u novosadskom Višem sudu.

Okrivljenima se pripisuje da su u noći između 12. i 13. marta u Jelisavetinom dvorišnom stanu u Ulici Lasla Gala pretukli njenog poznanika Vojislava. Pošto je povređeni čovek prevezen u Klinički centar Vojvodine odmah nakon događaja, lekari su uspeli da stabilizuju njegovo stanje, ali dva dana kasnije, odnosno 15. marta, usled komlikacija od brojnih povreda, on je premunuo. Ovaj čovek je, između ostalih povreda, imao višestruke prelome nogu i ruku i frakturu lobanje.

Osumnjičenima, koji su po svoj prilici u ljubavnoj vezi, u prvi mah je pripisan pokušaj ubistva, ali je posle smrti premlaćenog čoveka delo prekvalifikovano u teške telesne povrede sa smrtnim ishodom. Kako Dnevnik nezvanično saznaje, do kobnog obračuna je došlo usled svađe oko mobilnog telefona jer je Jelisaveta smatrala da joj je aparat uzeo ili ukrao Vojislav.

Simonov je pretučen u stanu, ali ga je ekipa Hitne pomoći zatekla ispred kuće. Navodno, na licu mesta, nakon hapšenja, utvrđeno je da Jelisaveta ima više od četiri promila alkohola u krvi.

  • SaleM

    26.03.2011 17:48
    to nam je realnost
    ... dno :(
  • Djura

    25.03.2011 08:32
    treba istraziti
    i sta je bilo sa covekom u cijem stanu je doticna zivela, taj covek je prosto nestao sa lica zemlje . . .
  • VladeX

    24.03.2011 07:59
    Sudjenje i presuda
    Molim Radio021 da isprati ovo sudjenje pa da na kraju izvesti na koliko su osudjeni ovo dvoje. Onda bi bilo dobro da se napravi jedna uporedna analiza, pa da se uporedi koliko su dobili Marko Markuš (5 godina za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom), mali Dragan Racić (teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju sa smrtnim ishodom; osuđen iniijalno na 5 godina, apelacioni sud je trebalo da zaseda u januaru, pa je odloženo zasedanje, pa krajem februara, pa se ne zna da li je bilo zasedanja), Radosav Vujačić (ubio dete vozeći pijan), a koliko će dobiti ovo dvoje. Onda lepo da se navedu funkcije, očevi, partijski drugovi koje svi gore navedeni imaju, pa da se to uporedi sa težinom dela i odrezanom kaznom. Bilo bi dobro i da se napiše ko su sudije u tim predmetima, kao i koliko su suđenja trajala. E, to bi bio jedan fin presek stanja u našem pravosuđu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.