Hapšenja zbog otrovne rakije

Policija je uhapsila Sinišu R. tehnologa u subotičkom preduzeću "Skaid", od čije je rakije umrlo troje ljudi, i rukovodioca proizvodnje Maneta K, a krivična prijava biće podneta i protiv vlasnika i direktora "Skaida" Miroslava M. koji je u bekstvu, saopštio je danas MUP.

Policija je uhapsila Sinišu R. tehnologa u subotičkom preduzeću "Skaid", od čije je rakije umrlo troje ljudi, i rukovodioca proizvodnje Maneta K, a krivična prijava biće podneta i protiv vlasnika i direktora "Skaida" Miroslava M. koji je u bekstvu, saopštio je danas MUP.

Oni su osumnjičeni za krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, odnosno da su kao odgovorna lica privrednog društva "Scaid DOO" u zakupljenom proizvodnom pogonu u Prigrevici, od 2010. godine do 18. februara ove godine organizovali proizvodnju i prodaju žestokih alkoholnih pića sa visokom koncentracijom metil alkohola. Uzeti su uzorci alkoholnih pića iz magacina gotovih proizvoda.

Ministarstvo poljoprivrede apeluje na građane da ne kupuju i ne konzumiraju sledeće proizvode proizvođača "SCAID": šljivovicu prepečenicu od 0,5 litara jačine 50% v/v, šljivovicu prepečenicu od 1 litra jačine 50% v/v i lozovaču od 0,5 litara jačine 40% v/v u plastičnim bocama jer su opasne po ljudsko zdravlje. Ministarstvo poziva građane da obrate pažnju na originalno zatvaranje i drugih proizvoda ovog prozivođača, jer postoji mogućnost da se u te boce sipaju rakije nepoznatog porekla i nelegalnih proizvođača koje mogu predstavljati veliku opasnost po život i zdravlje ljudi, navodi se u saopštenju. Analize su potvrdile prisustvo metil alkohola, štetnog po zdravlje ljudi.

  • Prolaznik

    27.03.2011 15:34
    Pitanje
    Navodno su te rakije još u prodaji, ko dozvoljava dalju prodaju ili bolje pitanje, ko ne sprečava prodaju istih, ako je to istina ???
  • jasna

    25.03.2011 16:34
    Mene interesuje kako je takva rakija mogla da prodje analizu o ospravnosti proizvoda i ko je pustio da se tako nesto nadje na trzistu? Opste je poznato kako se atestiraju raznorazni sokovi i ostali proizvodi i uz odredjenu sumu dobijaju potvrdu o ispravnosti. Mislim da bi kontrola trebala krenuti odatle. Tu bi se stosta moglo razotkriti.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.