Održan protest sindikata

Prosvetni sindikati u štrajku održali su danas protest u Beogradu i najavili da će nastaviti štrajk dok vlada ne pristane da ispuni njihove zahteve za poboljšanje stanja u obrazovanju.

Prosvetni sindikati u štrajku održali su danas protest u Beogradu i najavili da će nastaviti štrajk dok vlada ne pristane da ispuni njihove zahteve za poboljšanje stanja u obrazovanju.

Predstavnici tri reprezentativna sindikata - Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" i Sindikata radnika u prosveti predali su vladi i Ministarstvu prosvete predlog sporazuma od devet tačaka u kojem traže da svi oni kojima je zarada umanjena zbog štrajka dobiju taj novac do 28. marta. Jedan od zahteva je i da se u aprilu i oktobru izvrše korekcije koeficijenata zarada prosvetnih radnika od ukupno deset odsto.

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji rekao je da su sindikati uvek spremni na razgovor sa vladom, kao i da će štrajk biti prekinut ako vlada potpiše predloženi sporazum. U suprotnom, kako je rekao, zasedaće glavni odbori sindikata i odlučiti o daljem toku štrajka. Erdelji je upozorio da je moguća i radikalizacija štrajka prosvetnih radnika.

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se danas u centru Beograda kako bi od Vlade Srbije zatražili hitan početak pregovora o povećanju zarada zaposlenih u javnom sektoru. Mitingu se na poziv tri prosvetna sindikata u štrajku pridružilo još sest sindikalnih organizacija iz prosvetnog, zdravstvenog, pravosudnog i policijskog sektora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.