Uskoro tim za zakon o imovini Vojvodine

Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je danas da će u naredne dve nedelje biti formiran stručni tim koji će imati zadatak da izradi set zakona koji se tiču imovine Vojvodine i lokalnih samouprava.

Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je danas da će u naredne dve nedelje biti formiran stručni tim koji će imati zadatak da izradi set zakona koji se tiču imovine Vojvodine i lokalnih samouprava.

Nakon razgovora sa predsednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenadom Čankom u Beogradu, Cvetković je rekao da će u sastav tog tima ući stručnjaci iz Vlade Srbije i Vlade Vojvodine kako bi ponuđena rešenja bila što kvalitetnija. On je naveo da je dogovoreno da saradnja na izradi zakonske regulative bude konstantna i da je to dokaz da i manje stranke, koje ne učestvuju u radu Vlade ali je podržavaju, mogu da ostvare svoje interese.

Čanak je rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i dodao da se radi o zakonima koji se tiču imovine Vojvodine, imovine lokalne samouprave i finansiranja pokrajine. On je ponovio da LSV želi da se Vojvodini vrati imovina oduzeta 1988. godine, pre svega ona koja se tiče puteva, železnice i elektroprivrede.

"Spremni smo da o svemu tome razgovaramo, ali nismo spremni da od tih zahteva odustanemo", rekao je on. Čanak je naveo da je Vojvodina neodvojivi deo Srbije, ali da to ne znači da je zbog toga manje značajna i posebna.

  • janko

    27.03.2011 09:48
    VOJVODJANSKA VOJVODINA VOJVODJANSKIM VOJVODJANIMA
    oteto prokleto, serBende.
  • 26.03.2011 08:39
    1
    A sta tu ima da se pregovara, oteto je sto sto je oteto, prodato je NASE Vojvodjansko, ako nema drugi nacin da nam se vrati ukradeno onda draga gospodo jedino resenje je presaviti tabak pa direkt u Strazbur, jer sve se vidi i sve se zna
  • sale novosadjanin

    26.03.2011 07:29
    sprema se
    jos jedna pljacka VOJVODINE.
    u tim njihovim expertskim timovima,sedece oni iz bgd i njihovo poltroni iz VOJVODINE.
    naime pregovarace sami sa sobom a VOJVODINA ce ponovo biti opljackana,posto nema ko da zastupa nase interese.
    VOJVODINA BEZ BGD,MNE I BIH STRANAKA !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija