Pomerite kazaljke sat unapred

Pomeranjem kazaljki na časovnicima za jedan sat unapred, u nedelju, 27. marta, u 2 sata ujutro počeće letnje računanje vremena.

Pomeranjem kazaljki na časovnicima za jedan sat unapred, u nedelju, 27. marta, u 2 sata ujutro počeće letnje računanje vremena.

Letnje računanje vremena počinje poslednje nedelje marta tako što se vreme u 2 sata ujutro pomeranjem kazaljki za jedan sat unapred računa kao 3 sata. Zimsko računanje vremena u Srbiji počinje poslednje sedmice u oktobru.

Prelazak na letnje i zimsko vreme prvi put je zabeležen 1916. godine u zemljama na severu Evrope, a do sada je uveden u oko 70 država, uglavnom na severnoj hemisferi.

Od 2002. godine zemlje EU, kao i ostale države u Evropi, odredile su da početak letnjeg vremena bude poslednje nedelje u martu, a završetak poslednje sedmice u oktobru.

  • L

    28.03.2011 13:45
    @Anonimus
    Svetska zavera protiv srbije!
  • 26.03.2011 20:48
    Da stvarno, neka nam neko objasni koja je svrha ovog pomeranja sata?
  • Dr Petrović

    26.03.2011 17:19
    Nećete da objavite?
    A napisao sam da je to pomeranje vremena rušenje bioritma i da to izaziva psihosomatske bolesti. Malo po malo, stress se nakuplja. Dok čovek ne uspostavi ponovo bioritam posle 1h šoka koji traje danima ( mesecima ) svakodnevno trpi stress u toj vremenskoj količini.
    Sapientes sat ( pametnome dosta )

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija