Kosovo opet bez predsednika

Kosovski predsednik Bedžet Pacoli podneo je danas ostavku, nakon što je Ustavni sud odlučio da njegov izbor u parlamentu pre mesec dana nije bio ustavan i poručio da će se ponovo kandidovati za tu funkciju.

Kosovski predsednik Bedžet Pacoli podneo je danas ostavku, nakon što je Ustavni sud odlučio da njegov izbor u parlamentu pre mesec dana nije bio ustavan i poručio da će se ponovo kandidovati za tu funkciju. "Predsednik Republike Kosovo Bedžet Pacoli spreman je da ispoštuje odluku Ustavnog suda", rekao je novinarima Pacolijev glavni pomoćnik Ibrahim Gaši.

On je dodao da će "Pacoli biti kandidat koalicionih partnera na novom izboru novog predsednika, zato što nije prekršio Ustav".

Pored Pacolija. odluka Ustavnog suda danas popodne je uručena i predsedniku Skupštine Kosova Jakupu Krasnićiju i predstavnicima opozicionog Demokratskog saveza Kosova koji su se i žalili da je procedura izbora predsednika prekršena.

Pacolijeva ostavka mogla bi da utiče na raspisivanje prevremenih izbora na Kosovu ukoliko političke stranke ne reše ovaj spor.
  • antibot

    30.03.2011 23:07
    Blago njima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija