Vanredni izbori 18. decembra?

Vanredni parlamentarni izbori trebalo bi da budu održani 18. decembra, odmah nakon što Srbija dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i pokrene se proizvodnja novog modela Fijata u Kragujevcu, saznaje Danas iz izvora u Demokratskoj stranci.

Vanredni parlamentarni izbori trebalo bi da budu održani 18. decembra, odmah nakon što Srbija dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i pokrene se proizvodnja novog modela Fijata u Kragujevcu, saznaje Danas iz izvora u Demokratskoj stranci.

Radi se o planu koji je sačinjen u najbližem okruženju predsednika Borisa Tadića, a čija realizacija zavisi od mišljenja Evropske komisije o srpskoj kandidaturi, najavljenog za prvu polovinu oktobra. Ukoliko stav EK bude pozitivan, srpske vlasti bi odmah potom raspisale prevremene parlamentarne izbore.

U državnom vrhu se računa na to da će EK dati zeleno svetlo kandidaturi, što bi trebalo da se desi do 12. oktobra. Nedugo zatim, kako je objašnjeno, predsednik Tadić će u Kragujevcu otvoriti novu fabriku kompanije Fijat automobili Srbija i svečano će početi proizvodnja novog modela automobila. To bi trebalo da se dogodi 20. novembra. Upravo zbog preciziranja tog datuma, srpski predsednik je 19. marta boravio u Torinu, kako bi se sastao s predsednikom Fijata Serđom Markioneom.

U vrhu srpskih vlasti računaju na još dva važna faktora, kada je reč o raspisivanju izbora za sredinu decembra. Prvi je da bi se time, prećutno, izašlo u susret naprednjacima, čime bi Tomislavu Nikoliću bio "sačuvan obraz", a to je ključno u slučaju potrebe da se posle izbora pravi velika koalicija DS i SNS. Drugi faktor je procena istraživača i analitičara u DS da demokratama odgovara mala izlaznost birača, pa je i zbog toga dobro da se glasanje održi usred decembra, i to dan pred slavu Svetog Nikolu, koja pada u ponedeljak.

  • @Miloše

    31.03.2011 08:20
    ništa ne dobijaš
    Time što zaokružiš sve kandidate samo pomažeš velikim strankama
    Par puta sam dopisivao npr. Stevu poštara... ali to samo koristi ovim lopovima da dobiju legitimitet

    Bojkot !!!
    Pokažimo šta mislimo o tom šljamu
  • preduzetnik

    31.03.2011 08:17
    dobra vest
    Dobro je
    Znači da se spremimo za kalendare, rokovnike i ostale poklončiće u decembru
    U vreme mrske nam komunističke diktature su pre nove godine bile podeljene 13 plata pa kasnije razne polutke i perad iz kamiona bacana radnicima, a danas u sveopopštem blagostanju i demokratiji dobijaćemo kalendare, hemijske olovke i rokovnike
    Srećoj naši nema kraja
  • @Milos

    31.03.2011 07:16
    Kupljeno
    Vasa ideja, Milose, je dobra. Ne znam sta ce ostali uraditi, ali jednog ste vec ubedili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.