Dinar nastavlja sa rastom

Za kupovinu jednog evra, sutra će građanima Srbije biti potrebno 101,4 dinara.

Za kupovinu jednog evra, sutra će građanima Srbije biti potrebno 101,4 dinara.

Pre godinu ipo dana krenuo je od 93 dinara za evro, vrhunac slabosti dosegao novembra prošle godine na 107,5 - u ponedeljak će za jedan evro biti potrebno samo 101,4 dinara, baš kao sredinom 2010.

Ovo kretanje kursa odgovara i Vladi i NBS zato što će u uslovima kada je inflacija porasla, delovati stabilizaciono na bduće kretanje inflacije”, kaže Nikola Fabris, ekonomista.

Ekonomisti kažu da je jedan od razloga jačanja dinara je i sve više kredita u stranoj valuti, ali dinar jača i zbog psihologije - čim smo se uverili da kurs neće poleteti u nebo, prestali smo da masovno kupujemo evro.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija