Dali novac od ekskurzije za slušni aparat drugaru

Učenici i nastavnici srednje Ekonomske škole iz Čačka prikupili su 39.000 dinara za nabavku slušnog aparata koji je neophodan učeniku Đ.Đ. četvrtog razreda te škole.
Učenici i nastavnici srednje Ekonomske škole iz Čačka prikupili su 39.000 dinara za nabavku slušnog aparata koji je neophodan učeniku Đ.Đ. četvrtog razreda te škole. Novac su učenici prikupili ulaznicama od pozorišne predstave "Protekcija" Branislava Nušića, u kojoj je igralo 13 učenika, mladih glumaca amatera.

Prvobitno je bilo predviđeno da se na taj način prikupi novac za ekskurziju učenika čiji roditelji to ne mogu da plate. Pošto je ekskurzija otkazana, učenici su rešili da pomognu drugu kome je novac potreban za nabavku slušnog aparata. "Znajući da mu je otac bez posla, a petočlana porodica živi od desetak hiljada dinara invalidske penzije njegove majke, rešili smo da mu pomognemo", izjavila je profesorka Snežana Gostiljac.

Na predstavu u Domu kulture pozvali su đake i profesore svih čačanskih škola. Među gledaocima su bili i gosti iz škole u nemačkom gradu Vajblingenu, sa kojom učestvuju u projektu "Partnerstvo na delu". Slične humanitarne akcije učenici Ekonomske škole priređivali su i ranije, kada su prikupljali pomoć za vršnjake.
  • marta

    11.04.2011 15:46
    jako lepo
    bas me je obradovala ova vest o lepom humanom delu. svaka cast deci i uciteljima...
  • Срђан Јовановић

    11.04.2011 08:04
    Свака част и срамота
    Деци и наставном особљу у Чачку свака част на том хуманом делу. Ни њихови родитељи не пливају у парама, али се нашао који динар да се помогне онима којима је то неопходно.

    А где су сада дежурни пљувачи-блогери са овог сајта. Када немате некога да напљујете или на похвалите ваше директоре који су вас партијски запослили, онда вас нема! Похвалите барем декларативно ову децу, неће вам пасти круна са главе.

    'ајд живели...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.