Zorić: Nagodba sa Cecom pobeda tužilaštva

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa folk pevačicom Svetlanom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom Ocokoljić po kome će one platiti državi 1,5 miliona evra i izdržavaće kaznu kućnog pritvora, izjavio je danas portparol tužilaštva Tomo Zorić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa folk pevačicom Svetlanom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom Ocokoljić po kome će one da plate državi 1,5 miliona evra i izdržavaće kaznu kućnog pritvora, izjavio je danas portparol tužilaštva Tomo Zorić.

Zorić je rekao da je sporazum velika pobeda  tužilaštva. "Tužilaštvo je zadovoljno postignutim sporazumom i smatramo to velikom pobedom tužilaštva. Nije važno na čiji predlog je sporazum postignut, najvažnije je da su se obe strane usaglasile. Optužene su takođe zadovoljne, jer su dobile manje kazne od onih koje bi eventualno bile izrečene na sudu", kazao je Zorić.

SDU: Skandalozna nagodba

Socijaldemokratska unija smatra da skandalozna nagodba koju je Više javno tužilaštvo napravilo sa Svetlanom Ražnatović ozbiljno podriva pravosudni sistem Srbije. "Zvuči potpuno neverovatno da posle istrage koja je trajala osam godina i podizanja optužnice za proneveru oko četiri i po miliona evra, optužena otkupi slobodu tri puta manjom sumom i boravkom u kućnom pritvoru u narednih osam meseci", navodi se u saopštnju Socijaldemokratske unije.

Posle ovakve odluke Tužilaštva postavlja se pitanje da li će i u ostalim aferama, a posebno u slučaju pljačke u rudniku Kolubara, biti pravljene slične nagodbe i da li je pravda u Srbiji zaista ista za javne ličnosti i za anonimne građane, stoji u saopštenju.

  • Limanac

    13.04.2011 09:50
    Ovakva sramna nagodba je pobeda tužilaštva? Ne, ovo je sumrak pravosuđa u zemlji Srbiji.
  • Jasna

    13.04.2011 08:43
    Vrhunski!
  • Bole

    13.04.2011 07:49
    @goxy
    Izgleda da većina pati od selektivne amnezije. Kao da si zaboravio kada i od koga je počelo dovlačenje silnog ološa u naše živote , a taj ološ je veličan za vreme devedesetih , kada ih je poplava i izbacila iz nekih tamo njihovih vukoje.... i tadašnje vlasti su im dale odrešene ruke, a zarad svoje koristi i bezrezervne podrške. Tada je stvorena ta kancerogena simbioza vlasti i kriminala, samo što se kriminal omasovio i osnažio toliko da je odavno preuzeo svu vlast u ovoj državi i više ne postoji NIKO ko bi imao snagu i autoritet(a bogami i muda) da im se suprotstavi, a pogotovo zato što nema partije niti pojedinca u vlasti koji nema "dosije" u njihovoj bazi podataka, tako da ih drže u šaci. One "bivše" iz vlasti baš briga za to i oni ih otvoreno podržavaju, a ovi "sadašnji" muljaju i pokušavaju da nam zamažu oči praveći se da poštuju i sprovode zakon i vređaju nam inteligenciju, kao što je radila i Mira Marković kada je izjavila da je njen sin Marko zaradio bogatstvo noseći gajbe. Ne verujem više nikome i neću izaći više ni na jedne izbore, svi koji su vredeli odavno su smaknuti od strane bivše i sadašnje bande. Barem su se u tome obe strane složile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.