Hakovan sajt odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala

Sajt posebnog odeljenja okružnog tužilaštva koje se bavi borbom protiv visokotehnološkog kriminala sinoć je hakovan.
Sajt posebnog odeljenja okružnog tužilaštva koje se bavi borbom protiv visokotehnološkog kriminala sinoć je hakovan.

Sadržaj naslovne stranice www.beograd.vtk.jt.rs nekoliko puta je menjan. Od jutros je sajt ponovo u funkciji. Sajt je lako hakovan zbog propusta u CMS-u ili jednostavne lozinke, tako da je veći broj internet korisnika do sada menjao izgled strane.

Na sajtu su se pojavljivale razne poruke kao što su: "Dajte ljudi, pa Hrvati vas hakovali. Saberite se, nađite nekog ko zna da sastavi lozinku kako treba. It’s a website, not rocket science". Zatim: "Ako neko planira da ovako pravi Vladine sajtove neće dogurati daleko ni on ni Vlada, a ni ova naša država. Ako su vam deca od ne više od 18 godina upala na sajt ovako lako, zapitajte se".

Na sajtu su otvarane kategorije "Čestitke i pozdravi", "Trla baba lan da joj prođe dan" ili "Ovo je odlično zezanje". Jednoj od vesti na sajtu hakeri su promenili naslov "Revolucija uskoro, političari i tajkuni gotovi ste".

  • Vax

    14.04.2011 01:01
    Vel'ko M
    Bolan fato koji je pasvord?
    Vel'ko M!
  • vj

    13.04.2011 21:41
    Ko im je kriv kad su glupi? Svako sam pola mozga zna da root password mora da bude tipa "sdjjfh4328fyaslkhrq3248"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija