Za sada bez dogovora oko datuma izbora

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić i predsednik Demokratske stranke Boris Tadić nisu sinoć postigli dogovor oko datuma izbora.
Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić i predsednik Demokratske stranke Boris Tadić nisu sinoć postigli dogovor oko datuma izbora.

Nikolić i Tadić su razgovarali o zahtevu Srpske napredne stranke da se vanredni izbori u Srbiji održe odmah posle dobijanja statusa kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji. Kako pišu Novosti, ne postoji takva ponuda koja bi mogla da natera vlast da već u subotu pristane da se na izbore ide 18. decembra, što izričito traže naprednjaci.

Naprednjake, s druge strane, ne napušta optimizam da će baš tokom subotnjeg velikog mitinga u centru Beograda, iznenađenjem koje pripremaju, privoleti Borisa Tadića da popusti. Na tim dijametralnim pozicijama zakovale su se vrhuške DS i SNS uoči protesta na kojima će, prema naprednjačkim procenama, biti oko 100.000 demonstranata iz cele zemlje.

Zvanično, sve još izgleda nepomirljivo, pa je samim tim i neizvesno kako će se ređati subotnji događaji pred Skupštinom. Naprednjaci su na zatvorenoj sednici Glavnog odbora u četvrtak procenili da će skup trajati najmanje šest sati, a bazi su poručili da se spremi za dug i naporan dan.

Jelena Trivan (DS) kaže da o mitingu i naprednjačkim ucenama više uopšte nema šta da se priča. - Za građane je mnogo važnija tema, na primer, podizanje penzija i plata u javnom sektoru. Stvarno nas ne interesuju nagađanja kakvo je to iznenađenje spremio Nikolić i koji datum je dobar za izbore. Prioritet za DS su reforme i dobijanje statusa kandidata za EU - rekla je Trivanova.

  • GRBAVICA

    15.04.2011 18:04
    MaloMorgan
    Ej ljudi pa ovaj lik MaloMorgen je 100% u pravu. Zaista ovakve majstore - proizvođače magle, pa to još nismo videli. Pobediće ovi oko DS-a na izborima, samo zato što narod jednostavno nema za koga da glasa, nema alternative. DS ima za satelite Čanka, Čedu, Dinkića, Dačića, ...... A Toma, takođe neka vrsta satelita DS-a ima opet svoje satelite Velju, Kariće, Vulina, Cecu, ..... Kako to narod kaže, od zla oca i gore matere!!!!! Ko će sve ovo preživeti. NE IZLAZITI NA IZBORE, pa kad izlaznost bude manja od 10%, e onda kompletnu poziciju i opoziciju OTERATI.
  • 15.04.2011 14:12
    Gle čuda pa kada se vrati Šešelj...
    Uradi kao Gargamel (bu) i otera i lepog Tadića i Tomu gr___ra...
    joj kako bih se smejao ali i pobegao...
    mislim da bi izbore raspisali odmah (po hitnom postupku) i sve bi se dogovorili.
  • MaloMorgen

    15.04.2011 12:18
    Impotencija
    Alo Tomo! Ej, da te potsetim, ne mozes im nista! Mozes samo da pokupis te tvoje stiropore i odneses kuci. Mozda uspes da njima termicki izoliujes kokosinjac!
    Ne mozes im nista! Oni su se dobro organizovali, naoruzali i obezbedili parama, potkupili su sve koga je trebalo i sada uzivaju! I znas sta je jos novo? Opet ce dobiti i te tvoje famozne izbore, jer mesto njih i nema niko bolji, a narod ce pre iz ocaja glasati za njih, nego za tebe! Oni su to tako i namestili, da naroid moze da bira samo manje zlo, a nikako nesto bolje.
    Da da, niste ni vi bolji, samo cekate priliku da se domognete fotelja i drzavnih para, a nemate ama bas nista bolje da ponudite! Cak nemate ni ideju sta vise da lazete pa da se narod upeca! Luzeri!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija