Vođi Obraza 2 godine zatvora

Vođa desničarske organizacije "Obraz" Mladen Obradović osuđen je na dve godine zatvora zbog organizovanja nereda povodom "Parade ponosa", 10. oktobra prošle godine u Beogradu.

Vođa desničarske organizacije "Obraz" Mladen Obradović osuđen je na dve godine zatvora zbog organizovanja nereda povodom "Parade ponosa", 10. oktobra prošle godine u Beogradu.

Istom presudom ukinut mu je pritvor u kome je proveo više od šest meseci i pušten je da se u daljem toku postupka brani sa slobode. Njegova supruga Jelena Obradović osuđena je na godinu dana kućnog zatvora, jer je trudna.

Članovi "Obraza" Krsto Milovanović i Damir Grbić osuđeni su na po godinu i šest meseci zatvora, dok je ostalih 10 optuženih za učestvovanje u neredima osuđeno na kazne od osam meseci do godinu dana zatvora. Sud ih je oglasio krivim zbog nasilničkog ponašanja na javnom skupu, za šta je zaprećena maksimalna kazna od 12 godina zatvora, a na ovu presudu oni imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Izricanje presude prošlo je u prisustvu više desetina prijatelja i članova porodica optuženih, a onima koji su uspeli da uđu u sudnicu oduzeti su mobilni telefoni. Na snazi su bile pojačane mere obezbeđenja, a ispred i u zgradi suda red je obezbeđivalo više desetina policajaca i pripadnika sudske straže.

  • janko

    21.04.2011 16:59
    @Martin
    bas lepo od vas sto ste se predstavili.... drago mi je, ja sam janko
  • Martin

    21.04.2011 13:27
    Šljam.
  • janko

    21.04.2011 11:11
    @Martin
    vidim pocrveneo ti je posteni ser.endski obraz. pa kako se kaze ko o cemu s.rBenda (naci-fasista) o fasizmu.... VOJVODJANSKA VOJVODINA VOJVODJANSKIM VOJVODJANIMA - WW.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.