Zabrinutost zbog samoubistava policajaca

Sindikat srpske policije upozorio je danas na pojavu samoubistava u redovima policije i ocenio da je to posledica lošeg društveno-ekonomskog položaja policajaca, stalnog pritiska nadređenih i nedostatka slobodnog vremena.

Sindikat srpske policije upozorio je danas na pojavu samoubistava u redovima policije i ocenio da je to posledica lošeg društveno-ekonomskog položaja policajaca, stalnog pritiska nadređenih i nedostatka slobodnog vremena.

"Sramota je da u kolektivnom ugovoru ni u jednom delu nije uvedena obaveza poslodavca da pruži psihološku podršku zaposlenima", navodi se u saopštenju za javnost, koje je izdato nakon što se jedan policajac ove sedmice ubio u Novom Sadu.

Sindikat je naveo da je pružanje psihološke podrške policajcima neophodno kako samoubistva policajaca ne bi vremenom dobila "epidemiološki karakter". U saopštenju se dodaje da se policajci plaše da zatraže psihološku pomoć jer tada kreće "proganjanje od većine pretpostavljenih".

"Za svaku 'F' šifru policajcu odmah oduzimaju oružje i vozačku dozvolu i ostavljaju ga nezaštićenog na nemilost kriminalaca, dok se ostale kolege tome podsmevaju i izostaje njihova podrška koja je u takvim situacijama presudna", piše u saopštenju. Sindikat je zatražio da što pre bude primenjen Zakon o sprečavanju zlostavljanja na radu.

  • dr

    22.04.2011 09:37
    za posmatranje
    Ma strašno ko ih samo prima u redove. Svi imaju neke tikove (možda je to uslov za posao). Žalosno je. JEL NEKO VIDJA POLICAJCA U SVOM KRAJU DA PROŠETA KAO NEKO KO SE TU NALAZI DA BI SAČUVAO RED?????????????
    Pošto smo pukli kao država, eto to je neka sigurnost za neke pa se silom trpaju u policiju da imaju platu i ostale beneficije. NE DAJ BOŽE OD NJIH TRAŽITI BILO KAKVU POMOĆ, DALEKO IM LEPA KUĆA.
  • srdjan

    21.04.2011 13:37
    Evo, dajte mi posao u policiji ,pa makar se kasnije i ubio. Sasvim sam ozbiljan.
  • semtex

    21.04.2011 10:35
    ?
    Sta reci onda za ostale gradjane koji RMBACE npr u privatnom sektoru za manje plate od njih...bez benificija,bez prava na sindikalno udruzivanje,bez regresa,bez toplog obroka,prijavljeni na minimalac,bez prava na kredit jer malo koji privatnik ceo ld uplacuje na racun jer mu je drzava to omogucila i konacno sa mizernom penzijom ko dozivi 65god zivota jer mu neko tamo nije uplacivao socijano?Ovakvih je vecina i nemaju pravo da kukaju i da se bune jer su ucenjeni "poslom" koji imaju.DOK NE BUDE VECINI GRADJANA BOLJE NECE NI POLICIJI JER IH GRADJANI HRANE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija