Uhapšeni za hakovanje sajta tužilaštva

Tri osobe su uhapšene, dok su protiv dve podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćenog pristupa zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka, i računarska sabotaža.
Tri osobe su uhapšene, dok su protiv dve podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćenog pristupa zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka, i računarska sabotaža.

Uhapšeni su Nenad Cvetanović (34) iz Leskovca, Miloš Milošević (21) iz Beograda i Srđan Knežević (29) iz Zrenjanina, dok su protiv Slobodana Jovanovića (30) i Dragana Aleksića (43), obojica iz Beograda, podnete krivične u redovnom postupku Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Cvetanović, Milošević i Knežević su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadleženom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni putem interneta iskoristili prethodno pribavljene administratorske šifre za logovanje na server internet sajta www.beograd.vtk.jt.rs Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a zatim kršeći mere zaštite, neovlašćeno pristupili serveru i izvršili postavljanje različitih neprimerenih tekstova. Posle toga je došlo do zastoja funkcionisanja elektronske obrade i prenosa podataka sa navedenog internet sajta.

Osumnjičeni su učinili podatke sa internet sajta www.beograd.vtk.jt.rs neupotrebljivim sa namerom da onemoguće postupak elektronske obrade i prenosa podataka, koji su od značaja za rad Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Zbog prekomernog broja napada i izmene sadržaja internet stranica, došlo je do ozbiljnog zastoja u radu navedenog internet sajta i izmena njegovih najznačajnih delova koje su počinjen masovnim napadima, navodi se u saopštenju.
  • Dukelander

    21.04.2011 06:05
    Uhapšeni su preko IP adresa, a šifru je neko nasumice pogodio jer je username bio tipa: admin , a šifra: 12345. Priča se svuda po internetskoj čaršiji. Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala je jedna tužna organizacija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.