Ustavno je vraćanje imovine crkvama

Ustavni sud Srbije nije prihvatio inicijative kojima se osporavala ustavnost Zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama.
Ustavni sud Srbije nije prihvatio inicijative kojima se osporavala ustavnost Zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama.

Ustavni sud je ocenio da je taj zakon zasnovan na Ustavu i da ne sadrži ni povredu načela pravne jednakosti i zabrane diskriminacije predviđene Ustavom i Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Državni organi najavljivali su ranije da će od odluke Ustavnog suda o tom pitanju zavisiti rešenja u budućem zakonu o restituciji.

Prema Akcionom planu za brže sticanje statusa kandidata, koji je 29. decembra 2010. godine usvojila Vlada Srbije, zakon o restituciji bi trebalo da bude usvojen do juna 2011. godine.
  • RD

    21.04.2011 07:57
    Religija je zlo!
  • janko

    20.04.2011 21:02
    gajbice
    nisam znao da su i popovi nosili gajbice
  • Lalla

    20.04.2011 17:59
    Ustav kaze...
    Ustav kaze da su sbi u Srbiji jednaki i ravnopravni!!!!!
    Koliko su ravnopravni ostali bivsi vlasnici;cija se imovina rasprodala ili se rasprodaje...
    Srbija nije sekularna drzava!!!!
    Utisak je da se Ustav ne postuje ni pojednom osnovu!!!!!!!!!!!!!................

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.