Roditelji i direktor ne odgovaraju za prebijanje

Stariji maloletnici mogu slobodno da batinaju đake po školama, a da njihovi roditelji ili direktori škola za to ne snose nikakvu odgovornost.
Stariji maloletnici mogu slobodno da batinaju đake po školama, a da njihovi roditelji ili direktori škola za to ne snose nikakvu odgovornost.

Tako ni roditelji trojice maloletnika koji su krajem prošlog meseca u Karlovačkoj gimnaziji teško pretukli jednog učenika neće biti pozvani na odgovornost, potvrđuju za Radio 021 u Višem javnom tužilaštvu. Krivična ili prekršajna prijava neće biti podnesena ni protiv direktora gimnazije, Radeta Zejaka, iako su maloletni prestupnici u školu ušli za vreme nastave.

U Višem tužilaštvu kažu da se u slučajevima kada su maloletnici izvršioci krivičnih dela na odgovornost ne pozivaju njihovi roditelji, jer su maloletna lica s navršenih 14 godina krivično odgovorna.

Podsetimo da su u ovom slučaju protiv trojice maloletnika iz Sremskih Karlovaca podnesene krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su učestvovali u tuči u Karlovačkoj gimnaziji, u kojoj je teško povređen jedan učenik te gimnazije. (D.S.)

  • Mila

    27.04.2011 07:49
    hmmmm...
    Mislim da je sasvim u redu da se ne podnesu krivicne prijave protiv direktora, nastavnika, pa ni roditelja nakon navrsene 14. godine zivota!
    Uloga direktora i nastavnika/profesora/pedagova/psihologa u skolama nije da prate djake u stopu vec da ih kulturoloski prate, da prate njihov napredak u skoli, ali ne i u hodniku ili wc-u... njihova obaveza i zanimanje je da ih poduce bitnim stvarima i gradivom koje - ako je dete dovoljno pametno - moze kasnije da iskoristi za i u daljem zivotu!
    Roditelji opet sa druge strane ne mogu da znaju sta im deca rade kada odu iz kuce - jer u kako blesavom vremenu zivimo - dobro je ako uspeju da se vide jednom dnevno na sat-dva! Ne kazem da roditelj ne mora da snosi krivicu, ako je dete problematicno i kod kuce, ali vrlo cesto se takva deca, a pogotovo u tim godinama, osile pred slabijim od sebe.
    Ja sam za to da deca treba da odgovaraju ya pocinjeno delo, jer samo tako ce nauciti da to ne treba da se radi! Roditelj plati i to je to i situacija se ponovi kroz neko vreme..samo ovako moze da se dovedi deca u red!
    Nazalost, i drzava im daje punu podrsku da rade sta hoce, a roditeljima i predavacima su mnoga prava oduzeta, pa kako onda i da se ocekuje da oni odgovaraju za decu!?
    Tako gledano, deca ce preuzeti vlast, vladace haos i nasilje pomahnitalih pubertetlija ili onih koji se jos tako osecaju, a za to ce biti drugi osudjivani!
  • vozac

    26.04.2011 23:40
    ili
    kada nema pravde uzmes je sam u ruke...mala voznja u gepeku do mirnog kutka Fruske gore,malo izivljavanja,pa ih ostavis u sumi da se snadju.
  • zoe

    26.04.2011 17:01
    @!$%^&*@#
    A sto bi skole odnosno njihovi direktori bili odgovorni!!! Pa to im je posao- NE ODGOVORNOST,NE ZAINTERESOVANOST,NEMAR,NERAD...spisak je predugacak :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.