Gas skuplji od juna za 9%

Vlada Srbije odlučila je da od juna odobri poskupljenje gasa za domaćinstva i privredu.
Vlada Srbije odlučila je da od juna odobri poskupljenje gasa za domaćinstva i privredu. Tačan procenat još uvek nije utvrđen, jer "Srbijagas" nadležnoj Agenciji za energetiku nije ni dostavio zahtev i argumentaciju za više cene gasa.

Kako pišu Novosti, već sada je jasno da Vlada neće pristati na povećanje cene gasa koji bi, u proseku, Srbijagasu donelo prihode veće od 12 odsto. Za sada se računa da bi mogla da odobri da za domaćinstva gas poskupi oko 9, a privredu do 12 odsto.

U Vladi kažu da su svesni da je, sa aprilskim povećanjem cene električne energije, izvršna vlast već "istrošila" moguća povećanja cena usluga i robe koje su pod njenom kontrolom. Naime, prema sporazumu koje su potpisali Vlada i NBS, u ukupnom, godišnjem rastu cena poskupljenja robe i usluga koje su pod kontrolom države mogu da budu do 7,5 odsto.

Korisnici gasa u domaćinstvima koji su organizovani u nekoliko udruženja tvrde da je cena gasa od oko 40 dinara za kubni metar gasa i sada visoka i da mnogi ne mogu da plaćaju račune.

  • Ivana

    26.04.2011 20:17
    Ne zloupotrebljavati marketing
    Drugi tabor može da bude Vuciceva marketinška mašinerija ili bilo ko ko ima interesa da ga oblati i plasira kompromitujuce informacije! Neko koga je pogodio svojim medijskim nastupima, pa Tomin sin radi u Srbijagasu! Prema tome dajte samo cinjenice i argumente i nemojte sutra da se negde objavi i za četiri klinca! Kao što svi imaju majku koja se brine tako je ima i Bajatović!
  • koji je to drugi tabor

    26.04.2011 18:44
    dobro je dok nije sa četiri klinca ... ili bi to bilo društveno prihvatljivije u toku sa ovim evroantlantskim inetrgacijama ?!?!
  • Ivana

    26.04.2011 13:38
    Bajatovic na Jahorini?!
    Mole se cestiti zaposleni u Srbijagasu da kažu javnosti da li je nedavno Bajatovic bio u hotelu na Jahorini i zabavljao se sa četiri klinke, službenim vozilom ili je to deo kampanje protiv njega iz suprotnog tabora! On je javna licnost i ništa se ne može sakriti! Uvek neko vidi svojim očima, a mene i moju partiju zanima da li je on toliko glup! Pretpostavljam da to interesuje i sve potrošače gasa kao i birače!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.