Produžava se važenje starih ličnih karata

Rok važenja ličnih karata produžava se sa pet na deset godina, a kada je reč o deci - sa dve na pet godina, predviđeno je izmenama Zakona o ličnoj karti koje su danas stigle u skupštinsku proceduru.

Rok važenja ličnih karata produžava se sa pet na deset godina, a kada je reč o deci - sa dve na pet godina, predviđeno je izmenama Zakona o ličnoj karti koje su danas stigle u skupštinsku proceduru.

Predviđa se i da se rok važenja ranije izdatih ličnih karata produži do 31. decembra 2016. godine, s obzirom da većina građana nije zamenila lične karte kojima rok ističe 27. jula. Vlada Srbije je predložila donošenje tog akta po hitnom postupku zbog toga što je, kako se navodi u obrazloženju, ostao veliki broj nezamenjenih ličnih karata izdatih na starom obrascu i bilo bi tehnički nemoguće zameniti ih u preostalih nekoliko meseci do isteka njihovog važenja.

Osobama starijim od 65 godina, na njegov zahtev, može se izdati lična karta bez ograničenog roka važenja, na obrascu koji ne sadrži čip, dok će državljanima Srbije, koji nemaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, lična karta biti izdata na dve godine.

  • damirprc

    06.05.2011 10:33
    nisam ni planirao da menjam
    na ličnoj karti koju imam piše da važi do 2015. nema šanse da ću menjati pre tog roka. meni država srbija GARANTUJE da će važiti u tom periodu, ako kažu da ne važi ko onda laže. ko mi garantuje da ako izvadim ovu novu da će ona važiti narednih 10 god, možda se sete pa za par godina opet menjaju neki zarez i moramo ponovo da vadimo. ovako čekam da istekne a nek oni trabunjaju svoje priče.
  • Vladimir detelinara

    06.05.2011 07:56
    Srpska posla
    Smrt birokratiji!
  • eh

    06.05.2011 07:21
    Mi ne mozemo na Fruškogorski maraton jer moramo da postavljamo čeku pred supom deci za pasoše.
    Već par puta smo uplivali za brojeve sad ćemo uranilovku da pravimo!
    A prošle godine su tako uživali svo troje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.