Osmaci bolji na testu iz jezika

Đaci osmog razreda su, prema prvim rezultatima, bolje uradili probni test iz srpskog jezika nego iz matematike, ali će konačni rezultati "probe" završnog ispita biti poznati tokom ove sedmice.

Đaci osmog razreda su, prema prvim rezultatima, bolje uradili probni test iz srpskog jezika nego iz matematike, ali će konačni rezultati "probe" završnog ispita biti poznati tokom ove sedmice.

Na probnom testu, koji su osmaci radili u subotu, nisu uočeni veći nedostaci niti nelogičnosti, rekao je pomoćnik ministra prosvete i nauke Zoran Kostić i naveo da je testiranje proteklo u najboljem redu. Prema njegovim rečima, važnije od samih rezultata je to što su đaci "osetili atmosferu" ispita, shvatili da ne mogu da prepisuju, "razbili" su tremu. U suštini, najviše su zadovoljni oni koji su do sada redovno učili i pripremali se, rekao je Kostić.

U školama u kojima su testovi već pregledani, pokazalo se da su đaci bolje uradili test iz srpskog, nijedan đak nije imao nula poena, a bilo je đaka i sa maksimalnih 20 bodova, rekao je Kostić i naveo da je odziv učenika bio odličan, iako testiranje nije obavezno. Oko 99 odsto đaka osmog razreda radilo je testove, odnosno samo u 65 škola u Srbiji, od 1.246, ispit nije obavljen, jer su đaci bili na ekskurziji ili su imali ranije zakazanu radnu subotu, rekao je pomoćnik ministra.

Đaci koji nisu radili probno testiranje imaće novu priliku da pokažu znanje u subotu, 21. maja, a sam završni ispit zakazan je za 23. i 24. jun.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.