Hapšenja zbog igara na sreću

Uhapšeno je 17 osoba koji se dovode u vezu sa zloupotrebama u organizovanju igara na sreću.

Uhapšeno je 17 osoba koji se dovode u vezu sa zloupotrebama u organizovanju igara na sreću.

Među uhapšenima je petoro službenika Uprave za igre na sreću Ministarstva finansija. Ostali pritvoreni su vlasnici kladionica, koji su zajedno sa saradnicima, davali mito vladinim službenicima kako bi se pojedine igre na sreću organizovale.

U akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-aa Srbije učestvuje više od 600 policajaca, a do sada je pretreseno više od 150 objekata širom Srbije.

Kako se saznaje, na meti policije našlo se sedam kladionica koje su radile bez potrebnih dozvola i licenci. "U jutrošnjoj akciji pretreseni su objekti kladionica "Koloseum", "Feniks", "Balkan Bet", "Aspekt"- Niš, "Soker", "Dupla šansa" i "Bet maks", kaže za "Blic" izvor iz MUP Srbije.

Istragu na razotrivanju zloupotreba pre 11 meseci pokrenuli su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a jutrošnja akcija hapšenja izvedena je u saradnji sa Upravom kriminalističke policije i područnih policijskih uprava. U pretresima su zaplenjeni računari, oprema kladionica i novac. Samo u jednoj kladionici nađeno je 200.000 evra i milion dinara.

  • 18.05.2011 04:35
    1
    ha, koje glumatenje od strane ljudi od zakona,
    treba nesto "raditi" pa ajd da sastave posao sa korisnim

    treba na vreme vrsiti predizborni kampanju
    potom, promeniti vlasnike, ovi su se dosta nakupili novaca, ajd sada novu garnituru nasih poslusnika,rodjaka,prijatelja i oni moraju da se obezbede
  • Nitram

    17.05.2011 21:33
    a-ha
    A sve ovo je pocelo pre 11 meseci.Pre kladionica nije ni bilo, a ne pre su posteno radili, a onda su se oteli kontroli.pa da.A mi i dalje sisamo...vesla.
  • 17.05.2011 17:18
    Nema koristi od toga što bi udaljili kladionice od škole. Kao da je problem đacima malo dalje prošetati do kladionice? Nego tu treba roditelj da utiče na svoje dete da se ne bi ''navukao'' na kladionicu.
    Ja sam iz grada gde je najbliža kladionica od škole na 300 metara, pa opet su mnogi iz mog razreda gubili tamo velike pare. Nego da roditelji utiču na svoju decu i da se zabrani maloletnicima klađenje. Naravno tu mora i inspekcija da radi pošteno svoj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.