Bramerc danas šalje izveštaj

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc proslediće danas UN izveštaj o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc proslediće danas UN izveštaj o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom.

Bramercov savetnik Frederik Svinen najavio je i obraćanje Savetu bezbednosti 6. juna.

Svinen nije želeo da komentariše da li je izveštaj pozitivniji ili negativniji od prethodnog, koji je Bramerc podneo u decembru prošle godine.

Na pitanje da li je ovo poslednji izveštaj glavnog haškog tužioca pre saopštavanja mišljenja Evropske komisije o kandidaturi Srbije za članstvo, koje se očekuje u oktobru, Svinen je kazao da će sledeći izveštaj biti prosledjen UN polovinom novembra.

"Ovo je polugodišnji izveštaj o saradnji. Glavni tužilac Bramerc će sledeći izveštaj proslediti u novembru, a predstaviće ga pred Savetom bezbednosti u decembru", kazao je on.

Povodom izjave bivše glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte da je spremna da preuzme vođenje nezavisne istrage o nelegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu, koja bi bila sprovodena pod okriljem Ujedinjenih nacija, Svinen je rekao da Tribunal to u ovom trenutku na može da komentariše.

"Nije do nas da reagujemo na tu izjavu, jer nismo nadležni u ovom slučaju, na drugima je da donesu tu odluku", rekao je on.

Svinen je, reagujući na komentar Del Ponteove da nije bila upoznata sa uništavanjem dokaza u slučaju trgovine organima koje je navodno učinjeno u vreme dok je ona bila glavni tužilac, rekao da je "činjenica da su dokazi uništeni 2005. godine".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.