Stare lične karte važe do kraja 2016.

Ministar policije Ivica Dačić predložio je danas poslanicima da podrže predložene izmene Zakona o ličnoj karti, kojima je rok važenja i starih i novih, već izdatih ličnih karti produžen do 31. decembra 2016. godine.
Ministar policije Ivica Dačić predložio je danas poslanicima da podrže predložene izmene Zakona o ličnoj karti, kojima je rok važenja i starih i novih, već izdatih ličnih karti produžen do 31. decembra 2016. godine.

Dačić je u Skupštini Srbije, predstavljajući predložene zakonske izmene, rekao da je od 14. aprila 2008. godine izdato više od 2,8 miliona novih ličnih karata, od kojih je oko dva miliona sa čipom, a bez 800.000.

"Budući da većina građana još nije zamenila lične karte, a tehnički je nemoguće da to urade do isteka roka 27. jula ove godine, predložili smo produženje roka njihovog važenja do 31. decembra 2016. godine", objasnio je Dačić.

Lične karte će se u buduće izdavati na 10 godina, umesto dosadašnjih pet, i za decu na pet godina, umesto dosadašnje dve, zbog poboljšanja tehničkih karakteristika čipova u odnosu na period početka izdavanja novih ličnih karata.

Predloženo je i da se državljanima starijim od 65 godina lična karta izdaje na neograničeno, na njihov zahtev.

Dačić je istakao da su predložene izmene pre svega u interesu građana Srbije i pozvao parlamentarce da ih podrže.
  • 19.05.2011 08:55
    Podržavam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.