Ukinuta presuda za napad na Pančića

Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo prvostepenu presudu kojom su Miloš Mladenović i Danilo Žuža osuđeni na po tri meseca zatvora zbog napada na novinara nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića i naložio novo suđenje.
Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo prvostepenu presudu kojom su Miloš Mladenović i Danilo Žuža osuđeni na po tri meseca zatvora zbog napada na novinara nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića i naložio novo suđenje.Iako je pozdravio odluku suda, Pančić je upozorio da nije jasno da li je motiv ukidanja bio da se utvrdi puna istina ili da se dodatno obesnaži prvobitna odluka suda

"Po oceni Apelacionog suda, Prvi osnovni sud u Beogradu nije tokom postupka pouzdano zaključio da su Mladenović i Žuža znali da napadaju novinara Teofila Pančića, kao i da li je motiv njihovog napada na oštećenog njegovo svojstvo novinara ili eventualno neslaganje okrivljenih sa sadržinom njegovih objavljenih tekstova, a zbog čega se prvostepena presuda nije mogla ispitati u delu odluke o krivičnoj sankciji", piše u saopštenju Apelacionog suda.

Taj sud je ukinuo prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda zbog bitnih povreda krivičnog postupka, jer su u toj presudi izostali razlozi "o odlučnim činjenicama i odgovarajuće objašnjenje u pogledu okolnosti koje su od značaja za krivičnu sankciju".

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je 21. septembra 2010. godine na po tri meseca zatvora Mladenovića i Žužu zbog napada na Pančića. Njih dvojica su bili osuđeni za kvivično delo nasilničko ponašanje i njima je ukinut pritvor i zamenjen za meru zabrane napuštanja boravka, a izrečena im je i mera zabrane prilaska oštećenom Pančiću na udaljenost bližu od 100 metara.

Mladenović i Žuža su 24. jula 2010. godine oko 23 časa u Zemunu u autobusu javnog prevoza na liniji 83, po prethodnom dogovoru napali Pančića i udarali ga šipkom i rukama.

Reagujući na odluku Apelacionog suda, Teofil Pančić je rekao da je taj sud ukinuo lošu presudu kojom su Miloš Mladenović i Danilo Žuža osuđeni na po tri meseca zatvora jer su ga tukli u autobusu, ali da mu nije jasan motiv za njeno ukidanje.

"Još mi nije jasno da li je Apelacioni sud video problem sa presudom koji vidim ja, a to je da prvostepena presuda apsolutno nije uzimala u obzir moje novinarsko svojstvo, nego je zapravo kupila priču napadača da su me oni napali potpuno slučajno. Za mene nije sporno ukidanje presude kao takvo, ali je sporan motiv, dakle, da li je motiv da se utvrdi prava istina ili je motiv da se čak i tako slaba presuda dodatno obesnaži", rekao je Pančić u izjavi za agenciju Beta.

Pančić je rekao da prvostepena presuda uopšte i ne uzima u obzir to da je on novinar.

"Po prvostepenoj presudi, oni su jednostavno, tako, pijani klinci koji su tražili žrtvu i videli nekog dugokosog tipa i tako dalje, tako da to za mene nije ništa novo. Nisu oni ukinuli jednu dobru presudu, jer u prvostepenoj presudi apsolutno nije ustanovljeno da su oni mene napali zato što sam novinar, to je problem sa prvostepenom presudom", rekao je Pančić, a prenose E-novine.


Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija