Dačić: Podela Kosova za spas zemlje i naroda

Zamenik premijera Ivica Dačić kaže da njegov stav o razgraničavanju Kosova i Metohije nije usmeren ka "izdaji" Srbije.
Zamenik premijera Ivica Dačić kaže da njegov stav o razgraničavanju Kosova i Metohije nije usmeren ka "izdaji" Srbije. "Takav stav je za spas zemlje i srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji", tvrdi Dačić.

"Ovo nije predlog da se izda Kosovo i Srbija, već da se sačuva i to je bio moj interes da pokrenem tu temu, da sačuvamo to što možemo", rekao je Dačić u republičkom parlamentu i dodao da je potreban racionalan pristup problemu.

Odgovarajući na kritike opozicije, Dačić je napomenuo da se njegov stav o Kosovu i Metohiji nije promenio i da želi da ono ostane u sastavu Srbije. "Niko od nas nije promenio stav, niti postoji ijedan Srbin koji će priznati nezavisnost Kosova i Metohije", istakao je Dačić, ali dodao da se to neće izboriti time što će se "porodice preseliti u Beograd ili tako što će se zapaliti ambasada i ići na moleban".

Dačić je istakao da u svakom slučaju zastupa politiku Vlade Srbije i Skupštine Srbije, kao i da je spreman da se o njegovom stavu zakaže i sednica parlamenta.

On je ponovio da je to njegovo lično mišljenje, kao i da to nije stav njegove stranke, koja, kako je rekao, može i da ga isključi iz članstva ako misli da je pogrešio. "Apsolutno ne prihvatam da bilo ko upire prst u SPS i mene lično kada je u pitanju Kosovo i Metohija. Kada je proglašavana nezavisnost Kosova bio sam u Gračanici sa narodom, svojim kolima, bio je i Velja, ali u pratnji Kfora", naveo je Dačić.
  • semtex

    19.05.2011 08:55
    klon
    Alo klonu Milosevicev!Deli ti svoju dedovinu i krv,a ne tudju!
  • staracstol

    19.05.2011 06:21
    Nek su svi izginuli
    dok je Ivica vatreno siktao na neotudjivost i bla, bla, bla dok su svi prodavali šiptarima imanja da pobegnu za BG. Sad kad su tudja deca izginula u ratovima za koje dobrim delom lično kriv, e sad će da se budi pragmatičar-pacifista u njemu. Brljavac i štetočina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija