Jovanović ponovo na čelu LDP-a

Dosadašnji lider LDP Čedomir Jovanović izabran je ponovo na čelnu funkciju u stranci glasovima članstva na prvim direktnim stranačkim izborima u Srbiji.
Dosadašnji lider LDP Čedomir Jovanović izabran je ponovo na čelnu funkciju u stranci glasovima članstva na prvim direktnim stranačkim izborima u Srbiji.

Paralelno, rukovodstvo stranke izabralo je na posredim izborima Nenada Milića za zamenika predsednika stranke i četiri potpredsednika - Natašu Mićić, Ivana Andrića, Dušana Mijića i Nebojšu Ranđelovića.

Iz trke za potpredsednika ispali su Marko Karadžić, Marko Nikolić i Judita Popović.

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je u Centru "Sava" na trećoj izbornoj skupštini stranke da je Srbiji neophodna promena politike prema regionu, Kosovu i Metohiji, ekonomiji, priključenju NATO i pristupu EU. "Svaki put LDP je stavila interes društva ispred svog interesa i formulisala rešenje koje je kasnije vreme potvrdilo", istakao je Jovanović.

On je dodao da sve to ne može da ostvari jedna stranka i jedan čovek, a da LDP na tom poslu može da radi samo sa onima koji su zadržali evropsku orijentaciju.

Prema njegovim rečima, u Srbiji postoje dve politike - jedna koju formulišu DS i SNS, čiji je ključ "ostati ili doći na vlast", i druga koju vodi LDP, a koja društvu nudi konkretna rešenja i odgovore na probleme. "Problem njihove politike je što je ona sama sebi dovoljna, a naše što ona sama ne može da odgovori na ciljeve koje je postavila", rekao je Jovanović i dodao da je to ključna razlika između te dve politike.

Jovanović je dodao da se ne može staviti znak jednakosti izmedju DS i SNS, iako između njih postoji čitav niz političkih sličnosti, koje će dodatno "traumatizovati srpsku stvarnost".

Lider LDP, koji vojnu neutralnost vidi kao put do "prezira i Rusije i SAD", napomenuo je da je Srbiji neophodan ulazak u NATO, jer je to znak opredeljenja i preduslov članstva u EU.

Jovanović je napomenuo da je neophodna i nova politika prema regionu, tako što će Srbija biti korisna i za sebe i za države u regionu, navodeći da Srbija "ne može krvava i musava od baruta da ide u EU".

Na skupštini LDP će biti biran novi predsednik stranke, a jedini kandidat za to mesto je Čedomir Jovanović.

Jovanović je odbacio kritike o demokratičnosti izbora, budući da je on jedini kandidat za predsednika, navodeći da merilo demokratije nije broj kandidata, već stepen prava i sloboda koje su ostvarene u jednoj zemlji.

Na izbornoj skupštini biće biran i zamenik predsednika, za koga je kandidovan Nenad Milić, četiri potpredsednika i 50 članova Glavnog odbora.

Za potpredsednike su predloženi Nataša Mićić, Judita Popović, Marko Karadžić, Nebojša Randjelović, Ivan Andrić, Marko Nikolić i Dušan Mijić.

  • Andro

    22.05.2011 11:53
    ???
    Pa kako da biram kad nemam između kojih kandidata da biram?
  • 22.05.2011 07:37
    Ako mu se ide u NATO neka se presli u neku od članica, a Srbiju neka ne uvlači u tu terorističku organizaciju.
  • Nemanja

    21.05.2011 22:52
    Jedini
    Na skupštini LDP će biti biran novi predsednik stranke, a JEDINI KANDIDAT za to mesto je Čedomir Jovanović.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija