Italijani danas izručuju Bogdanova

Vođa navijača Crvene zvezde Ivan Bogdanov (30) i još jedan učesnik nereda u Đenovi - Nikola Kličković, danas će biti izručeni Srbiji.
Vođa navijača Crvene zvezde Ivan Bogdanov (30) i još jedan učesnik nereda u Đenovi - Nikola Kličković, danas će biti izručeni Srbiji. Bogdanov, koji je izazvao prekid utakmice između Italije i Srbije, u ovoj zemlji je zbog tog incidenta osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, a Kličković na tri godine.

Zatvorske kazne izrečene su i Danijelu Janjiću i Srđanu Jovetiću. Janjić je osuđen na dve godine i osam meseci, a Jovetić na dve godine i šest meseci. Presude su se poklopile sa zahtevom tužiteljice Kristine Kamajori. Preostaloj četvorici navijača iz Srbije 2. februara zatvorska kazna je zamenjena odlukom o proterivanju, pošto su oni smatrani odgovornim za sukobe koji su se dešavali izvan stadiona.

Strahinja Toljagić (24), Nenad Radović (30), Goran Stanić (25) i Vladimir Dedić (28) osuđeni su pred sudom u Đenovi na kazne zatvora između 22 i 24 meseca, ali im je kazna odmah zamenjena kaznom proterivanja iz Italije, u koju neće smeti da uđu narednih pet godina.

Svi optuženi su učestvovali u incidentima na fudbalskoj utakmici Italija - Srbija u Đenovi, 12. oktobra prošle godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.