Sudski stražar osuđen na 2 godine zatvora

Doskorašnji sudski stražar u novosadskoj palati pravde Stevan Jovanović (47) iz Tovariševa osuđen je u Osnovnom sudu na dve godine zatvora zbog falsifikovanja potvrda o navodnim maltretiranjima i torturama, koje su za odlazak u zemlje EU koristili lažni azilanti iz Srbije.

Doskorašnji sudski stražar u novosadskoj palati pravde Stevan Jovanović (47) iz Tovariševa osuđen je u Osnovnom sudu na dve godine zatvora zbog falsifikovanja potvrda o navodnim maltretiranjima i torturama, koje su za odlazak u zemlje EU koristili lažni azilanti iz Srbije. Njemu je pri tom, do pravosnažnosti presude, ukinut pritvor u kojem je bio od 7. marta kada je uhapšen.

Radnica suda Anica Pavlov, optužena da je Jovanoviću pomogla u falsifikovanju pribavljajući mu pečate sudija, osuđena je na četiri meseca, uslovno na godinu dana.

Kako piše Dnevnik, ovo ekspresno suđenje s prvostepenom presudom svega dva i po meseca nakon hapšenja okrivljenog bilo je zatvoreno za javnost. Jovanović je negirao da je koristio sudski pečat i tvrdio da mu nije ni bio dostupan.

  • MaloMorgen

    24.05.2011 07:32
    Nije strasno
    Mogao je i gore da prodje. Da je recimo ukrao 5 miliona Evra, dobio bi cak i kucni pritvor od 8 meseci! Imao je sreceeeee...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija