Danas završni pregovori Vlade i MMF-a

Misija Medjunarodnog monetarnog fonda danas završava posetu Srbiji i sa Vladom Srbije trebalo bi da potpiše memorandum o sklapanju novog aranžmana iz predostrožnosti.
Misija Medjunarodnog monetarnog fonda danas završava posetu Srbiji i sa Vladom Srbije trebalo bi da potpiše memorandum o sklapanju novog aranžmana iz predostrožnosti.

Vlada Srbije očekuje da u završnim razgovorima s predstavnicima MMF-a bude precizirano na koju pozajmicu Srbija može da računa u slučaju da joj zatreba finansijska podrška. Novi aranžman Srbije i MMF-a, kako je najavljivano, trebalo bi da bude ugovoren do jeseni.

Misija MMF-a je u Beogradu boravila od 18. maja a razgovori s predstavnicima vlade uglavnom su vodjeni o tekućim ekonomskim kretanjima, javnim finansijama i ubrzanju reforme javnog sektora. Kreditni aranžman Srbije i MMF-a okončan je sredinom aprila 2011. godine, a od odobrenih oko tri milijarde evra Srbija je povukla 1,5 milijardi evra.
  • rage

    19.06.2011 13:41
    postovana gospodo
    celu ste srbiju pokrali do siromastva doveli, firme ste ugasili, narod svoj na ulice isterali!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.