Ispunjeni uslovi za izručenje Mladića Hagu

Istražni sudija Odeljenja za ratne zločine doneo je rešenje kojim je konstatovao da su ispunjene pretpostavke za izručenje Ratka Mladića Haškom tribunalu.
Istražni sudija Odeljenja za ratne zločine doneo je rešenje kojim je konstatovao da su ispunjene pretpostavke za izručenje Ratka Mladića Haškom tribunalu. Odbrana ima pravo da na rešenje o izručenju, koje im je odmah nakon saslušanja uručeno, uloži žalbu u roku od tri dana.

Mladić je tokom saslušanja, koje je trajalo oko pola sata, odbio da primi optužnicu, a u Specijalnom sudu ostaje sve do izručenja Hagu. Prema rečima portparola, sud je dobio uverenje da je Mladić zdravstveno sposoban, iako ima niz hroničnih tegoba. Mladić je, danas zatražio da ga pregleda lično ministar zdravlja Zoran Stanković koji trenutno razgovara sa njim u pritvorskoj jedinici suda.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da strane obaveštajne službe nisu učestvovale u lociranju i hapšenju Ratka Mladića. Vukčević je istovremeno najavio da će država obezbediti Mladiću neophodnu medicinsku i pravnu pomoć.

Pravni zastupnici porodica Jakovljević i Milovanović, čiji su sinovi poginuli u kasarni na Topčideru 2004. godine, zatražili su od nadležnih istražnih organa da ispitaju Mladića o tome da li se on ili neko iz njegovog obezbeđenja nalazio u podzemnom objektu Karaš u vreme pogibije gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića.

Ratko Mladić, general i komandant Vojske Republike Srpske od 1992. do 1996. godine, optužen je pred Haškim tribunalom 25. jula 1995. za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata u BiH.

  • Samo istina

    28.05.2011 10:36
    a sad
    adio i nikad više da te moje oči ne vide. Oćeš možda čokoladicu, istu onakvu kakvu si licemerno i bezdušno nudio srebreničkoj balavurdiji pre nego si ih poslao na klanje zajedno s njihovim očevima. Sramoto bez ljudskosti ni koliko stane crno ispod nokta.
  • boco

    27.05.2011 20:22
    topovski udar
    bio sam danas sa zenom i detetom oko 18.45 na trgu slobode u Novom Sadu, kada su iz pravac gradske kuce preko trga u smeru katolicke porte i njegoseve ulice poceli da trce pripadnici zandarmerije pod punom ratnom opremom, krenuli smo sa trga i utom momentu se zacuo topovski udar. Zasto to. O cemu se radi.
    PDmzh
  • G

    27.05.2011 20:11
    @Маркан - pa nije ništa kako šta je. Ubiti srpskog civila nije zločin, a ubiti ih u većoj količini može da vas samo kandiduje za nobelovu nagradu za mir.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija