Bramerc ne veruje da se Mladić krio sam

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da se general Ratko Mladić, optužen za genocid u BiH, nije mogao kriti 16 godina sam, bez mreže za podršku.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da se general Ratko Mladić, optužen za genocid u BiH, nije mogao kriti 16 godina sam, bez mreže za podršku.

U neformalnom susretu sa novinarima, Bramerc je, međutim, naznačio da je "suviše rano" da se govori o tome ko je činio Mladićevu mrežu za podršku.

Na pitanje da li veruje da se Mladić tako dugo mogao kriti "bez pomoći vlasti, vojske ili obaveštajnih službi Srbije", glavni tužilac je uzvratio mu je teško da odgovori na to pitanje.

"Ali, jasno je da se niko ne može kriti 16 godina bez nečije pomoći i mreže za podršku. Mi smo u prošlosti vrlo insistirali da se krivično gone svi koji pomažu beguncima. Znamo da je 2006. propuštena važna prilika da Mladić bude uhapšen. Zatim je jedan broj članova njegove mreže uhapšeno... Sada je suviše rano da kažemo ko su danas bili članovi njegove mreze", rekao je on.

Ne želeći da govori o operativnim detaljima jučerašnjeg hapšenja bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, Bramerc je podvukao da je "to rezultat dugotrajnog istražnog rada srpskih vlasti, delimično i u saradnji sa mojim timom na terenu".

"Nadamo se da su naše preporuke doprinele tome, ali odajemo priznanje srpskim vlastima na ispunjavanju njihove međunarodne obaveze", dodao je tužilac i izrazio nadu da će "vlasti Srbije nastaviti sa naporima da uhapse i poslednjeg begunca Gorana Hadžića".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.