Mladić uhapšen u rutinskoj kontroli dok je kretao u šetnju

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić uhvaćen je u rutinskoj pretrazi dok je izlazio na šetnju u bašti, rekla su danas tri zvaničnika policije Srbije agenciji AP.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić uhvaćen je u rutinskoj pretrazi dok je izlazio na šetnju u bašti, rekla su danas tri zvaničnika policije Srbije agenciji AP.

Oni su rekli da policija nije imala posebne obaveštajne podatke da se Mladić nalazi u kući njegovog rođaka u Lazarevu, pre nego što je istovremeno izvršila pretragu četiri kuće u tom vojvođanskom selu.

Policijski zvaničnici, koji su tražili da ostanu anonimni, rekli su da su saznali da je Mladić pre oko godinu dana došao u selo Lazarevo, u kojem živi dosta Srba iz BiH. Oni rekli su da se Mladić odmah identifikovao govoreći tiho i da je imao dva pištolja koja je predao policiji.

Zvaničici su rekli da su četiri bela džipa sa oko dvadesetak maskiranih specijalaca polako ušli u Lazarevo oko pet sati ujutro. To je prvi put da je policija izvršila pretragu u tom selu.

Mladić je bio budan, pošto nije mogao da spava, jer je osećao bolove, rekao je jedan zvaničnik AP-u. On je nameravao da izađe u šetnju kada su četiri čoveka s maskama i crnim uniformama bez znamenja preskočili ogradu i ušli u kuću i primorali ga da legne na pod.

Mladić je u pritvoru dobio jagode i televizor, a oduzeti su mu lekovi i naočare. On je izrazio želu da obiđe grob svoje ćerke Ane, koja je izvršila samoubistvo i sahranjena je u Beogradu 1994. godine.

  • G

    27.05.2011 20:14
    @Acko - poštovani acko, budite toliko ljubazni da ostavite vašu adresu. Rado ću doći da vam pobijem pola porodice, vas protera, vašu kuću zapalim i da potom i vi završite momentalno na 40 godina najteže robije ako se nakon ovoga ne budete svesrdno zalagali za priznavanje nezavisnosti te oblasti.
  • Lala

    27.05.2011 19:49
    ..
    sada znamo zasto se uneredio..
  • ajde

    27.05.2011 19:02
    ajde se iskuliraj Acko, kakve veze ima EU, inflacija, male plate, tvoja mrzovolja i gundjanje sa cinjenicom da treba da odgovara za ono sto je optuzen kao svaki drugi gradjanin zemlje! neka skine ljagu sa sebe, nas i ove drzave ako je nevin a ne da se krije ko mis.. bivsi general. SRAMOTA!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.