Mladić tvrdi da su ga posećivali, izručenje če biti tajno

Razni su me obilazili dok sam se skrivao i mnogi popovi su dolazili do mene - rekao je Ratko Mladić (69) na saslušanju u Specijalnom sudu, i u više navrata se pred sudijom osvrtao na svoje skrivanje, saznaje Blic.

Razni su me obilazili dok sam se skrivao i mnogi popovi su dolazili do mene - rekao je Ratko Mladić (69) na saslušanju u Specijalnom sudu, i u više navrata se pred sudijom osvrtao na svoje skrivanje, saznaje Blic.

- Tokom dva dana saslušanja, Mladić je menjao raspoloženja od drčnog stava, tuge, do ivice suza, kao i zbijanja šale i dobacivanja. Želeo je da priča o raznim temama i spominjao je mnoge ljude, ali je odbio da u ruke uzme optužnicu Haškog tužilaštva - kaže izvor Blica upoznat sa saslušanjem Mladića.

Haški optuženik kome se na teret stavljaju najteži zločini, kao i genocid u Srebrenici, demonstrirao je prekjuče na kraju saslušanja da ne oseća krivicu jer je napuštajući sudnicu u kojoj je saslušavan rekao:  "Ja nikog nisam ubio! Oni koji su ubijali trebalo bi i da odgovaraju".

Hag potvrdio izmenjenu optužnicu

Sudija Haškog tribunala Alfons Ori potvrdio je danas izmenjenu optužnicu protiv generala Ratka Mladića, koja bivšem komandantu VRS stavlja na teret genocid u Srebrenici i u još osam bosanskh opština.

Podsećamo da je, istovremeno, odlukom predsednika Tribunala Patrika Robinsona, postupak protiv Mladića dodeljen pretresnom veću u kojem će pored holandskog sudije Orija, kao predsedavajućeg, biti još sudije Kristof Flige iz Nemačke i Bakone Moloto iz Južne Afrike.

Izručenje će biti tajno

Datum i vreme izručenja Ratka Mladića u Haški tribunal neće biti saopšteni zbog rizika, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom i ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić. On je ocenio da Srbiji ne preti destablizacija zbog Mladićevog hapšenja, iako se organizuju pojedinačni protesti. Komentarišući miting koji je SRS najavila za nedelju, rekao je da ne očekuje veće nerede, osim pojedinačnih izgreda.

''Sve ovo ipak nisu redovne okolnosti, jer se ovaj trenutak čekao 11 godina'', rekao je Ljajić, dodajući da je najvažnije da se sve završi bez većih incidenata.

  • aleksa

    28.05.2011 10:53
    izrucenje
    Zasto tajno??? PA zar ne bi bilo super da se predsednik KLuni slika ....Nemojte molim vas...
  • ne čudi me

    28.05.2011 09:45
    i tad su dosli popovi, pa topovi, pa lopovi...
  • al bi bilo dobro...

    28.05.2011 04:58
    ...kada bi SPC vodila na drugi nacin brigu svojem stadu...
    kada bi sirila ljubav,toleranciju a ne pod okriljem svoje ustanove delovala suprotno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.