Sudovi dobijaju menadžere

Pravosudni sistem u Srbiji postaće efikasniji zahvaljujući sudskim menadžerima koji će uskoro stupiti na dužnost u 17 sudova širom Srbije, izjavio je direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić.

Pravosudni sistem u Srbiji postaće efikasniji zahvaljujući sudskim menadžerima koji će uskoro stupiti na dužnost u 17 sudova širom Srbije, izjavio je direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić.

"Prva generacija pravosudnih menadžera, njih 17, biće raspoređena po višim, apelacionim i sudovima za prekršaje na celoj teritoriji Srbije. Ti ljudi su već radili u pravosuđu i imaju iskustva u radu i vođenju unutrašnje organizacije sudova", kazao je Vujić. Prema njegovim rečima, sudski menadžer će voditi čitavu logistiku i unutrašnju organizaciju suda koja nije vezana za zakon i presude.

Menadžer suda - potpuno novo mesto u pravosuđu Srbije, najviše je nesudijsko radno mesto koje uključuje zaduženja iz oblasti organizacije finansija i sudske uprave. Specijalna obuka o upravljanju sudova za menadžere sudova obuhvata upravljanje budžetom i finansijama, efikasno upravljanje predmetima, rukovođenje zaposlenima i upravljanje kadrovima, upravljanje informacionim tehnologijama i vrednovanje kvaliteta rada suda.

  • Milana

    28.05.2011 15:45
    E,ako su još završili neki od kurseva zvanih Fakultet menaDJmenta... Samo još neradnika na grbači poreskih obveznika
  • ćelavac

    28.05.2011 10:04
    ma,daaaaaaj!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija