Vukčević: Sudiće se Mladićevim jatacima

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da će pred lice pravde biti dovedeni svi koji su u proteklih 16 godina pomagali u skrivanju ratnog lidera bosanskih Srba.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da će pred lice pravde biti dovedeni svi koji su u proteklih 16 godina pomagali u skrivanju ratnog lidera bosanskih Srba. "Nastavićemo da gonimo sve one koji su pomagali da Mladić i drugi odbegli izbegnu pravdu", rekao je Vukčević.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je britanskim medijskim mrežama da Srbija, posle hapšenja Ratka Mladića, želi da ubrza nastojanje da uđe u Evropsku uniju i najavio da će biti pokrenuta istraga o otkrivanju osoba, pre svega u vojsci i policiji, koje su pomagale Mladiću da godinama izbegava hapšenje. Tadić je rekao da Srbija posle hapšenja Mladića želi da se usredsredi na hapšenje Gorana Hadžića, kao i da se obračuna s organizovanim kriminalom i korupcijom.

Predsednik Srbije je najavio da će istraga u slučaju Ratka Mladića biti proširena na otkrivanje osoba, pre svega u vojsci i policiji, koje su mu pomagale da svih prethodnih godina izbegne hapšenje. Navodeći da je Mladić godinama bio u mogućnosti da računa na podršku "nekih ljudi u državnom sistemu", Tadić je naglasio da će u istrazi pažnja biti usmerena na svaku pomoć koju je Mladić mogao da ima u okviru srpske vojske i policije.

"U narednih nekoliko dana imaćemo kompletiranu sliku onoga što se dešavalo u poslednje dve i po godine, šta više, u poslednjih 16 godina  (...) I za nas će to biti veoma, veoma važno", kazao je Tadić.

  • Gradjanin

    28.05.2011 19:08
    Pravda je selektivna !
    Sudice se jatacima kaze tuzioc, ali ne kaze da ce se suditi onome ko je dostavio Hrvatima podatke o Hapsenju a znamo ko je bio na Brionima u to vreme.Dali ce se suditi sluzbama i pojedincima iz slubi i vlasti, koji su znali gde je a ne sumnjivo da su znali veoma dug period, gde je. Kada svi oni sednu na Op.klupu onda cu razumeti i ovu najavu Tuzioca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.