Vikiliks: Od 2006. znali gde je Mladić

Transkripti objavljeni na internet sajtu Vikiliks pokazuju da su vlasti u Srbiji znale od 2006. godine gde se skrivaju najtraženiji haški begunci Ratko Mladić i Goran Hadžić, ali nisu ništa preduzele da ih uhapse, piše Jutranji list.

Transkripti objavljeni na internet sajtu Vikiliks pokazuju da su vlasti u Srbiji znale od 2006. godine gde se skrivaju najtraženiji haški begunci Ratko Mladić i Goran Hadžić, ali nisu ništa preduzele da ih uhapse, piše Jutranji list.

Iz transkripata se, navodi zagrebački dnevnik, jasno vidi da je takvu politiku podržavao tadašnji premijer Vojislav Koštunica, ali i da su kontakti Mladićevih saradnika išli prema državnom vrhu u Rusiji.

Transkripti dokazuju da je Srbija tek od 2009. godine pokazala iskrenu nameru da uhvati begunce i da je preduzela sve potrebne korake, navodi list. "Ranije nije postojala volja, ali su postojale informacije. Sada postoji jaka volja, ali je begunce teško pronaći", saželi su američki diplomati problem sa srpskom politikom prema Hagu, proizilazi iz transkripta diplomatskih depeša koje je objavio Vikiliks.

U transpkriptima se, kako navodi Jutranji list, navodi da je u razgovoru s američkim diplomatama krajem 2009. predsednik Srbije Boris Tadić optužio i stranku Vojislava Koštunice da je imala informacije o tome gde se begunci nalaze, ali ih je skrivala. U vreme Vikiliks transkripata, navodi zagrebački dnevnik, nisu postojali dokazi da je Mladić u Srbiji, ali ni da je negde drugde. Policija je pratila tragove i nadzirala prijatelje i članove porodice, a dobijali su pohvale i za revnosno traženje Gorana Hadžića.

  • e, bas necu

    28.05.2011 15:23
    moram i ja da kazem
    Svi znali, niko nije znao, ja sam hteo a on nije dao onda je on dao ali nije se moglo... Stvarno mi je dosta nagadjanja, prica i teorija zavera! Nemam ama bas nikakv stav prema vesti o hapsenju ili ne hapsenju! Ono sto ja znam je da ce sledece nedelje krenuti novi racuni za komunalije (koje cu morati da platim), da ce da poskupi lagano i tiho jos gomila stvari, da ce moje porodiljsko bolovanje da kasni tri meseca...
  • janko

    28.05.2011 15:01
    pocasni gradjanin cacka
    ma laze bre, slucajno ga je srela policijska patrola u obilasku sela sratkovci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.