Malo verovatno da će Mladić posetiti ćerkin grob

Tužilaštvo za ratne zločine i istražni sudija načelno su se saglasili sa molbom Ratka Mladića da poseti grob svoje ćerke, ali konačna odluka o tome biće doneta zavisno od procene bezbednosnog rizika koju će dati nadležne službe, rečeno je danas Tanjugu u Specijalnom sudu.
Tužilaštvo za ratne zločine i istražni sudija načelno su se saglasili sa molbom Ratka Mladića da poseti grob svoje ćerke, ali konačna odluka o tome biće doneta zavisno od procene bezbednosnog rizika koju će dati nadležne službe, rečeno je danas Tanjugu u Specijalnom sudu.

Iako su i sud i tužilaštvo složni da Mladićevoj molbi izađu u susret, to je malo verovatno jer je za to potrebno veliko obezbeđenje, dodaju iz suda.

Mladić je pored ostalog, od suda zatražio dozvolu da poseti grob ćerke, koja je tragično nastradala 1994. godine.

Ratku Mladiću su do sada ispunjeni gotovo svi zahtevi, rekao je Tanjugu zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić. On je naveo da je Mladić dobio televizor koji je tražio, kao i jagode, dok će mu ruske klasike pisaca, Gogolja, Turgenjeva i Dostojevskog, doneti porodica prilikom poseta.

Mladić je, inače, kako je Tanjugu rečeno u Specijalnom sudu, Vekariću tokom saslušanja rekao da će u Hagu svima reći da je on "dobar čovek, i da je fin".

"Izvini što sam na tebe išao đonom, ti si godište kao moj Darko i baš si simpatičan", rekao je pored ostalog Mladić zameniku tužioca.


  • Lala1

    29.05.2011 19:27
    @Janko
    Retki su mediji kao sto je to radio 021 koji objektivno i profesionalno obavljaju svoj posao.

    Nemojte svoje misljenje bazirati na osnovu podataka iz medija. Mediji, uglavnom tv stanice u velikoj meri koriste razne metode montaze video i tonskih zapisa. Takodje u velikoj meri se vrsi cenzura, da narod slucajno ne bi saznao ono sto odredjena politicka partija ne zeli da narod sazna.
    Ja licno radim u jednom mediju (tv stanici) i znam dobro sta se radi u pozadini i cime se sve urednici bave.
  • janko

    29.05.2011 16:33
    @Lala1
    pa zar nije bila preneta na TV njegova izjava po ulasku u srebrenicu (karikiracu) sad smo turcima naplatili (osvetili se)... to su svi culi i videli na tv ekranu.... a nisam ja bio vrhovni vojni komandant republike sumske, niti sam ja oslobadjao srebrenicu, sarajevo i jos ponesto ....
  • Lala1

    29.05.2011 12:37
    @Janko
    Hajde vi g.Janko dokazite da je on zaista pocinio takva zlodela za koje vi ovde tvrdite. To sto vi govorite su zaista velike optuzbe bez i jednog konkretnog dokaza.
    Naravno, svi mi imamo drugacije misljenje po ovom pitanju, ali sa vama se potpuno slazem da sve optuzene treba izruciti Hag-u ili nekom drugom nadleznom sudu.
    Vi i ja isto kao i mnogi drugi gradjani vojvodine neznamo ni deseti deo onoga sta se sve desavalo na ratistima u hrvatskoj i BiH.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.